TEST AF VASKEÆG

For godt en uges tid siden havde vi en snak på kontoret omkring alternativer til det klassiske flydende vaskemiddel i en plastikdunk. To af mine venner brugte vaskeæg, og var vilde med det. Det løser umiddelbart problemet i at bruge en masse plastikemballage, men kan det vaske? Og kan det vaske rent og samtidigt dufte lidt lækkert? For jeg elsker altså duft i vasketøj!

Dagen efter vores kontorsnak sendte min veninde mig et billede af vaskeægget der var på tilbud i Netto til 79 kroner. Der var både udengaven uden duft og med mild blomsterduft. Jeg susede i Netto, og greb udgaven med mild blomsterduft. Det skulle jo ikke være den komplette kolde tyrker at gå fra Biotex til vaskeæg. 

Nå, men jeg kom hjem og pakkede æsken ud. Den lover mig at der er 144 vaske i pakken, og at parfumen er af æteriske olier, altså ikke kemisk parfume. Og da jeg ikke er allergisk er alt vel godt? Derudover inderholder æsken en manual, et æg af gummi der kan holde i 10 år og nogle små grå sten i en plastikpose. Og så lidt flere plastikposer. 4 små plastikposer med sæbeperler i. Det havde været fedt hvis de ikke var pakket i plastik, men træerne vokser vel ikke ind i himlen?

Ægget skulle fyldes med de grå sten, og 3 af de små posers indhold af sæbeperler. Den sidste pose er til refill  efter behov. Og så skal den bare ind i tromlen med vasketøjet, og tørre udenfor maskinen imellem vaske. Det kan bruges ved alle temperaturer men over 60 grader forringer levetiden af både sæbe og æg. 

Her er mit vasketøj, altså før det er vasket. Jeg har udsat vaskeægget for nogle ret svære pletter...

Og nu har jeg så vasket. Både sengetøj, lyst tøj, mørkt tøj, mega beskidte viskestykker og forklæder. Altså alt hvad sådan en bageentusiast har af vasketøj. Og indtil nu er alt kommet rent ud af maskinen, og det dufter virkeligt lækkert! Sådan ikke meget, men mildt og behageligt. Man kan vist få de æg med forskellige dufte, og ellers kan du bruge din egen æteriske duftolie direkte i skyllemiddelbakken. Og nå ja, skyllemiddel. Når jeg har vasket sort eller tøj der kan lugte ekstra har jeg brugt klar eddike i skyllemiddelskuffen. Det tager kalk og lugt i tøjet og lugter altså slet ikke af eddike.

Den ultimative test for mig var de klassiske pletter: chokolade, kogte hindbær og en gulvmobbe. jeg lod dem tørre godt ind i viskestykkerne i 3 dage og vaskede derefter ved 60 grader. Og ud kom de helt rene og fine igen. Jeg er overbevist! Det fungerer for mig, og gør nok lidt bedre for miljøet. I hvert fald når det kommer til plastikdunke. Jeg er ikke ekspert i kemien i vaskemiddel i forhold til de her æg, men de lover at det er bæredygtig sæbe. Og når du har købt ægget kan du købe pakker kun med sæbeperler til at genfylde med. Dog har jeg kun set dem online. 

Efter en 60 graders vask er alt snavs væk fra vasketøjet. Jeg er imponeret!

Indtil videre ved jeg at de forhandles i Netto, Normal og online hos Suztain og Greengoods. Kender du andre steder hvor de forhandles? Og hvilket bæredygtigt alternativ kunne jeg teste næste gang? Kommenter herunder…

8 tanker om “TEST AF VASKEÆG”

 1. Vaskenødder skulle vist også være et godt alternativ og kan genbruges flere gange. De kan fåes i Helsam.

 2. Eddike holder også på farven – Det er rent win-win ???

  Du snakkede i din story om at du havde fået tips fra følgere, og nævnte nogle bolde der forkortede tørretiden (sådan husker jeg det i hvert fald) – Det vil jeg mega gerne høre om ?

  1. De kan købes ved naturebaby. Altså uldbolde til tørretumbler. Har lige købt men ikke prøvet dem af endnu 🙂

   Og enig med en anden kommentar – prøv at teste vaskebær/nødder. Kan også købes ved naturebaby og der er ingen plastik. Kommer i papirspose og skal puttes i en stofpose i vaskemaskinen 🙂 jeg skal prøve dem nu 😉

 3. De sælger også ægget i Normal, hvor man også kan købe små poser med refill af sæbe 🙂
  Har selv for nyligt købt et par æg, og jeg er ret vild med dem! Det eneste minus er jeg bor et sted med meget kalk i vandet, og så anbefaler de at bruge to æg af gangen – men det er trods alt bedre end alle de dunke med vaskemiddel 😉

 4. Jeg synes det kunne være sjovt hvis du testede de bæredygtige vaskenødder som et alternativ til ægget her – og kom med pros and cons mellem de to løsninger.
  En anden ting kunne være test af rasul-ler som jeg synes, man hører så meget om. Super fedt at du dykker ned i de miljøvenlige produkter og får andres øjne op herfor 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.