VARMEPUMPEN ER KOMMET OP

Så kom dagen hvor der endelig kom varme i bageskolen, og jeg er et skridt nærmere på åbningen! Montøren fra Panasonic kom i mandags, en venlig mand der hurtigt viste mig mulighederne for montering. Jeg havde ikke forberedt noget før han kom, ikke engang fast strøm. Det klarede montøren ved at sætte et stik på varmepumpen så jeg kunne sætte den i stikkontakten indtil vi får fast tilslutning af el. Egentligt havde jeg håbet at den kunne sidde helt oppe under loftet, men der var ikke plads nok til den imellem vinduer og loft. Han anbefalede at den blev monteret lige under vinduet i midten af rummet. Så vil varmen også fordele sig bedst.
Udenfor skulle der en udedel op, og den ville han sætte på et stativ så den var hævet over jorden. Montøren gik i gang med at sætte varmepumpen op, og jeg gik indenfor for at male trappen. Efter et par timer var det hele sat op, og han havde sat varme på i gymnastiksalen. Efter en gennemgang af funktionerne var alt klart. Montøren tilbød endda at sætte wifi styringen op, men jeg stod med forkølelse og kunne ikke lige overskue at holde længere på ham. Men flinkt af ham!
Og nu sidder den så der på væggen. Ikke hvor jeg først havde tænkt, men det ser faktisk fint ud. Jeg havde troet at den ville se stor og skrumlet ud, men den er faktisk fin som den hænger det. Ikke så stor, og med fine afrundede kanter. Når køkkenet kommer op kommer den til at blande fint ind. For jeg var helt ærligt lidt bange for hvordan det ville ende med at se ud. Montøren har også lukket hullet fint i væggen og støvsugede endda efter sig. Det behøvede han altså ikke.
Nu har jeg så sat den op så den kan styres fra Panasonics app på telefonen. Det tog 3 minutter, og det virker til at være ret smart. Jeg kan tidsstyre den, overvåge strømforbrug og generelt bare indstille den fra telefonen. Appen ser ud til at være nem at betjene, men det må jeg prøve over de næste par uger, så vender jeg tilbage med erfaringer med at have sådan en varmepumpe.

Hvis du også kunne tænke dig en varmepumpe fra Panasonic, så kan du stadig nå at deltage i konkurrencen om den samme model som vi har fået monteret her. Det er en model der både kan varme, køle, affugte og samtidigt producerer den 5,3 gange så meget energi som den forbruger. Deltag lige her.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.