TANGPIZZA

TANGPIZZA

Okay, tangpizza lyder lidt særligt! Men hvis ikke du har prøvet det før så synes jeg bestemt du skal kaste dig ud i det. Tang har en masse gode egenskaber; det får dejen til at hæve bedre, det farver dejen i den smukkeste grønne farve, det smager enormt godt og så er det sindssygt sundt. Hvis nogen af jer kan huske det, så bagte jeg både med tang i første afsnit af Den Store Bagedyst, og senere i Den Store Julebagedyst, så for mig er det ikke nyt at bage med tang, både i det søde og det salte. 

Kristian fra Nordisk Tang sendte mig lidt forskellige produkter for at jeg kunne bage et brød med tang i og se hvad jeg kunne bruge det til, sådan en omgang fri leg med tang. Det første resultat er denne pizza med tang i bunden og tang på toppen. Du kan selvfølgeligt også bruge dit favoritfyld på pizzabunden da den også smager enormt godt med fx. tomatsauce, mozzarella, kartofler og oliven.

 

Indgredienser (4 stk)

Bund
500 g. hvedemel (tipo 00)
4 dl. lunkent vand
7 g. gær
7 g. salt
40 g. vingetang-pulver
5 g. sukker
25 g. olivenolie

Fyld
4 stk. bøffelmozzarella
600 g. kartofler
Tang trøffel
olivenolie

Fremgangsmåde

Opløs gæren i det lunkne vand, og tilsæt derefter de øvrige ingredienser. 

Ælt dejen med en dejkrog på røremaskine i 6 minutter. Lad derefter dejen hvile i 10 minutter, og ælt så dejen igen i 6 minutter.

Del dejen op i 4 lige store stykker og tril dem til stramme bolde. 

Gnid dejboldene ind i olivenolie og pak dem ind i folie. Lad dem hvile i minimum 1 time før de skal bruges.

Tænd ovnen på den højeste temperatur den kan og sæt en pizzasten ind i den kolde ovn. 

Skær kartoflerne i tynde skriver, gerne på en mandolin.

Bryd mozzarellaen op i små stykker.

Rul dejen ud til ca 25 cm i diameter. Spred mozzarella, kartofler, lidt olie og et drys tang trøffel på pizzaen og bag i ca. 8 minutter til kanterne er brune og sprøde.

 

Buon appetito 😉

 
 

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.