RISALAMANDE CHEESECAKE (8 PERS)

Det skal du bruge:

Bund
90 g smør
200 g digestive
3 tsk pebernød-krydderi (eller 1 tsk kanel, 0,5 tsk ingefær, 0,5 tsk allehånde og lidt vaniljesukker)

Ostemasse
5 bl husblas
50 g finthakkede mandler
80 g flormelis
300 g risengrød kogt uden salt og afkølet
100 g flødeost naturel
2 tsk vaniljepulver eller paste
3 dl piskefløde

Gelé
4 bl husblas
500 g kirsebær sauce med hele bær

Fremgangsmåde

Bund
Sæt kageplast (8-10 cm højt) i indersiden af en 18 cm kagering.
Smelt smørret i en lille gryde.
Hak kiks I en foodprocessor sammen med krydderiet, eller alternativt knus alle kiksene helt fint i en plastikpose.
Hæld det smeltede smør i og blend til det er ensartet. Hvis du ikke har en foodprocessor så bland det i en skål.
Fordel kiksemassen i kageringen og tryk det jævnt med bagsiden af en ske.
Sæt på køl imens du laver ostemassen.

Ostemasse
Sæt husblas i blød i koldt vand.
Rist mandlerne på en bageplade i ovnen på 190 grader i ca. 8 minutter til de er gyldne.
Bland flødeost, flormelis, risengrød, mandler og vanilje i en skål.
Pisk fløden til den lige akkurat bliver til skum og der danner sig mønstre i fløden. Der må ikke kunne laves toppe i fløden.
Vrid husblassen for vand og smelt den i en skål i microovnen eller i en lille kasserolle.
Bland en skefuld af osteblandingen i husblassen og rør det helt ud.
Hæld så husblassen over i resten af ostemassen og fold halvdelen af fløden i.
Når fløden er foldet helt ud i massen folder du resten af fløden i.
Tag bunden ud fra køl og hæld ostemassen i formen ovenpå kiksebunden. Glat toppen ud med bagsiden af en ske.
Køl af til ostemassen har sat sig. Det tager ca. 30 minutter. Hvis i skal bruge kagen juleaften med en mandel i, så put den i kagen nu.

Gelé
Sæt husblas i blød i koldt vand.
Varm 1/3 af kirsebærsaucen op til det koger og vrid så husblassen og smelt det i den varme sauce.
Hæld den kolde sauce ned i den varme og rør godt rundt.
Hæld nu saucen udover den kolde kage. Hvis der kommer små luftbobler på toppen fjernes de nemt ved at brænde toppen kort med en brænder.


Når Geléen har sat sig efter et par timer er kagen klar til at spise.

 

2 tanker om “RISALAMANDE CHEESECAKE (8 PERS)”

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.