RABARBERTÆRTER

RABARBERTÆRTER

Sæsonen for syrlige røde rabarber er over os, og det er jeg helt vild med! De syrlige stokke smager forrygende når de tilføres lidt sukker og tid. Her får du opskriften på minitærter med rabarbersylt, stjerneanis, vaniljecreme og hvid chokoladeganache. Kombinationen af stjerneanis og rabarber er helt i top og de to smage komplimenterer hinanden så lækkert. Hvis du vil lave en lidt mere simpel udgave, så undlad at lave chokoladeganachen og fyld bare dine tærter med creme og sylt.

Indgredienser

Rabarbersylt

500 g. rabarber

1 tsk. nonoxalsyre

1 tsk. vaniljepulver (Urtekram)

250 g. sukker

5 stk. stjerneanis

Vaniljecreme

2,5 dl. sødmælk

120 g. æg

2 spsk. sukker

2 spsk. maizena

0,5 tsk vaniljepulver (Urtekram)

Bunde

100 g. rørsukker

240 g. hvedemel

200 g. smør

1 æg

100 g. mandelmel

 

Hvid chokoladeganache

80 g. hvid chokolade

2,5 dl. fløde

1 bl. husblas

4 stk. stjerneanis

Fremgangsmåde

Rabarbersylt

Skyl og snit rabarber i små skiver på 1 cm. og hæld dem i en gryde med sukker, nonoxalsyre og stjerneanis. Kog det hele op og lad det simre til rabarberne er møre og er blevet til glat sylt. Afkøl helt med stjerneanis i så smagen kan trække endnu mere ud.

Vaniljecreme

Pisk vaniljepulver, maizena, sukker og æg sammen i en skål. Kog mælken op og hæld den over i skålen under piskning. Hæld massen tilbage i gryden og kog det op under omrøring til massen tykner. Køl ned i en skål med folie lagt tæt til massen så der ikke er luft under. 

Bunde

Alle ingredienser (undtagen æg) kommes op i en foodprocessor og køres til smørret er smuldret ud. Derefter tilføjes ægget og dejen køres til den er samlet. Saml dejen i hænderne og pak den ind i folie og sæt på køl til dejen er fast. 

Hvis du ikke har en foodprocessor smuldres smørret i de tørre ingredienser og derefter æltes ægget i til dejen samler sig og så på køl.

Hvid chokoladeganache

Sæt husblas i blød i koldt vandt. Fløden koges op med stjerneanis i. Når fløden er kogt op smeltes husblassen i den varme fløde og det hældes derefter over den hvide chokolade. Rør i massen et par gange til chokoladen er smeltet og køl det helt ned. Igen er det vigtigt at dække det helt til med folie så der ikke er luft imellem masse og folie. Det gør at der ikke kommer kondens og du undgår at massen trækker skind.

Bagning

Når dejen er kølet ned og blevet fast skal den rulles ud til ca. 0,5 cm. tykkelse på et meldrysset bord. Jeg har brugt rektangulære forme fra Hjemmekonditor.dk og en tilhørende udstikker som gjorde det overraskende nemt at få formen foret. De kan klart anbefales! 

Bag bundende ved 200 graders varmluft i ca. 8 min til de er gyldne i kanterne. Når de er afkølet høvler jeg kanterne til med et rivejern så de er helt skarpe.

 

Samling af kagerne

Pisk vaniljecremen til den er glat, og fyld på en sprøjtepose. Pisk chokoladeganchen op til den er luftig og cremet og fyld på en sprøjtepose med en tyl (husk at fiske stjerneanis op først).

Fyld først et lag vaniljecreme nederst i bunden, så rabarbersylt til kanten og til sidst toppes de med den hvide chokoladeganche på toppen i et fint mønster.

Hvis du vil lave krøller af rabarber, så skær tynde strimler af stokken og læg det i koldt vand så krøller de hurtigt fint op og kan placeres på kagen, evt med skovsyre og fransk estragon..

Velbekomme!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.