RABARBERKAGE

I samarbejde med Kähler Design er jeg blevet bedt om at lave en række opskrifter til deres Ombria stel. Denne gang har jeg lavet en rigtig forårskage med rabarber. Her i foråret hvor vi venter på at sommeren slår igennem er rabarber noget af det bedste jeg ved fra haven. De kommer tidligt op af jorden og er noget af det første du kan plukke af som virkeligt smager af sommer. Kagen er nem at lave, og som altid kan du pynte den lige som du har lyst. Jeg har brugt en marmorhvid Ombria tallerken (22 cm) og sat den ovenpå en skål (12,5cm) for at lave mit eget kagefad. Det ser bare lige det mere festligt ud når kagen er hævet op!

Du skal bruge (til ca 8 personer)

Rabarberindlæg
250 g rabarber i tern
3 bl husblas
125 g rørsukker
Skal af 1 citron

Bund
100 g æggeblommer
65 g farin
100 g hvedemel
1 tsk bagepulver
50 g mandelmel
100 g æggehvider
1 tsk rålakridspulver
1 tsk vaniljeekstrakt

Hvid chokolademousse
250 g hvid chokolade
2,5 dl fløde
3,5 bl husblas
1 tsk vaniljeekstrakt
1 spsk Amaretto (kan undlades)

Tuille
50 g smør
0,5 dl æggehvider
50 g flormelis
50 g mel
Lidt pastafarve

20 g mandler, gerne ristet, til inden i kagen.
Evt. Pulver af frysetørret bær

 

Sådan gør du

Rabarberindlæg
Sæt husblas i blød i koldt vand. Kog rabarber og sukker til de er møre og blend evt. Smelt husblassen i den varme grød og afkøl let. Sæt folie om bunden på en 16 cm kagering så den slutter tæt. Hæld grøden heri og sæt på frys.

Bund
Tænd ovnen på 190 grader. Pisk æggeblommer, vanilje og farin til det er tykt og hvidt. Sigt mel, bagepulver og rålakridspulver i æggesnapsen og fold det forsigtigt sammen. Pisk så æggehviderne luftige og fold dem i dejen. Bag i ca. 15 min i en 22-24 cm ringform. Afkøl og stik så ud med en 18 cm. kagering.

Hvid chokolademousse
Sæt husblassen i blød i koldt vand. Kog 2 dl af fløden op og hæld det over chokoladen. Smelt husblassen heri. Lad chokoladen smelte helt og tilsæt vanilje og Amaretto til massen. Pisk resten af fløden let og vend det forsigtigt i chokoladen af 3 omgange.

Tag din 18 cm kagering og sæt kageplast på indersiden i spænd imellem din kage bund og ringens sider. Drys bunden med lidt grofthakkede mandler. Tag rabarberindlægget ud af fryseren og læg det ovenpå bunden. Hæld den hvide chokolademousse ovenpå og stil på køl eller frys.

Tuilles
Smelt smørret. Pisk hvider, mel og flormelis sammen og hæld så smørret i. Pisk til det netop er samlet og tilsæt evt lidt pastafarve. Lad køle i 20 min. Tænd ovnen på 170 graders varmluft. Hæld striber af dejen ud på en silikonemåtte og glat det ud med en palet. Bag i ca. 4-6 min. Straks de er ude af ovnen skal de foldes i bue, sløjfe, spiraler eller hvad du synes. Drys evt med pulver af frysetørret bær før de bages. Pynt kagen med trilles og spis.

2 tanker om “RABARBERKAGE”

  1. I genuinely enjoy examining on this site, it holds great blog posts. “We find comfort among those who agree with us–growth among those who don’t.” by Frank A. Clark.

  2. Pingback: Kom og smag himmelsk hjemmebag | Danmission

Skriv et svar