PASTÈIS DE NATA

PASTÈIS DE NATA (Portugisiske tærter)

Jeg har aldrig været i Portugal, men jeg har en favoritkage fra landet. Mine gode venner har været i Portugal, og med sig hjem havde de små forrygende tærter. De var lavet af butterdej fyldt med creme, og smagte aldeles fantastisk! Nu har jeg endeligt fået taget mig sammen til at lave dem selv, og de er ligeså gode når du selv laver dem. Jeg har brugt købt butterdej (FY!), men jeg var doven og havde lyst til kage, og så må man altså godt. De smager garanteret bedre med hjemmelavet butterdej, men pyt. Hiv Portugal hjem i stuen med denne opskrift.   

Indgredienser (12 stk)

1 pk. butterdej
4 dl. sødmælk
Revet skal fra 1 citron
0,5 tsk kanel
0,5 tsk vaniljepulver
120 g. sukker
70 g. æggeblommer
20 g. maizena

Fremgangsmåde

Varm ovnen op til 250 grader.

Rul butterdejen til en roulade og skær den ud i 12 skiver. Læg skiverne ned som små kanelsnegle og rul dem ud til små cirkler som passer til at fore dine muffinsforme. Smør 12 muffinsforme og placer dejskiverne i formene så de kan rumme cremen.

Varm mælk, citronskal, vaniljepulver og kanel op til lige under kogepunktet og sigt det.

Pisk æggeblommer, maizena og sukker til det er lyst.

Hæld den varme mælk i æggemassen under piskning.

Varm nu det hele op imens du pisker indtil massen tykner.

Hæld cremen i muffinsformene og bag dem i ca. 18 min til toppen er brunet flot.

Afkøl og spis lune eller kolde.

Tip: For at gøre dine tærter ekstra blanke kan du når de er bagt drysse kagerne med flormelis og smelte den med en bundsenbrænder.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.