PÅSKEDESSERT

I samarbejde med Kähler Design er jeg blevet bedt om at lave en række opskrifter hvor jeg har taget udgangspunkt i deres Ombria stel. Og som du nok ved er jeg ret besat af stel og kage, så det er en helt perfekt opgave for mig. Mit bud på denne helt tidlige fejring af foråret er blevet en panna cotta smagt til med estragon, en gelé af mango og passionsfrugt og så naturligvis et påskeæg i rede ovenpå. Indeni ægget gemmer der sig en sprød overraskelse. Det er en slags Kinderæg for voksne. En perfekt dessert til at servere i små skåle og så kan den forberedes et par dage i forvejen.

Du skal bruge (4 portioner)

Panna Cotta med estragon
5 dl fløde
100 g sukker
1 tsk vaniljepulver
2,5 bl husblas
Skal af 1 citron
4 g friske estragon blade

Mango/passionsfrugt-gelé
150 g mango i tern (gerne frossen)
3 passionsfrugter
50 g sukker
Saft af 0,5 citron
2 bl husblas

Crumble
40 g hvedemel
25 g havregryn
40 g sukker
40 g smør
45 g grofthakkede hasselnødder

Hvid Chokoladeæg
30 g kakaosmør
400 g hvid chokolade
Grøn pulverfarve

Fuglereder
100 g mørk chokolade 57,7 %
Vodka der har været på frys natten over (den kan genbruges)

Sådan gør du

Panna Cotta med estragon

Sæt husblas i blød i koldt vand. Kog fløde, sukker, vanilje, citronskal og estragonblade op og lad det koge i ca. 10 minutter ved svag varme. Blend massen med en stavblender. Vrid husblassen og smelt den ud i den varme masse. Sigt det hele op i en kande med hældetud. Fordel det ud i 4 skåle (Ombria skålene fra Kähler Design Ø12,5 cm passer perfekt til denne forårsdessert) og sæt det på frys imens du laver geléen. Du kan også sætte på køl, men så sætter det sig langsommere.

Mango/passionsfrugt-gelé

Sæt husblas i blød i koldt vand. Skær passionsfrugterne over og skrab frugtkødet ud af frugterne med en teske. Kog mango, passionsfrugtkød, sukker og citronsaft til mangoen er mør. Blend det hele og sigt det i en skål med hældetud. Vrid husblassen og smelt det i den varme saft. Fordel geléen i de 4 skåle ovenpå panna cottaen når den har sat sig. Sæt dine desserter på køl. Fjern evt. luftbobler på geléen med en gasbrænder inden den skal på køl.

Crumble

Tænd din ovn på 170 graders varmluft. Kør alle ingredienser i en røremaskine med en k-spade eller dejkrog. Hvis du ikke har en røremaskine så ælt det sammen med dine hænder. Når dejen begynder at samle sig er den klar. Bages i ca. 20 minutter til den er gylden. Afkøl og smuldr dejen så der ikke er stykker over 2×2 cm.

Stellet hedder Ombria og er designet af Anders Arhøj. Jeg elsker kombinationen af rustik glasering og stramme linier.

Chokoladeæg

Smelt kakaosmør og pensl din chokoladeform (70 mm) med kakaosmørret. Afkøl kort, med bunden i vejret, i køleskabet. Indfarv imens resten af kakaosmørret med grøn pulverfarve og stænk det så i chokoladeformen med en pensel. Det skal ramme ned i formen i små pletter. Afkøl igen formen kort i køleskabet. 

Smelt den hvide chokolade til præcis 28 grader. Fordel den i chokoladeformen. Bank på siderne af formen så evt. luftbobler forsvinder. Vend nu formen på hovedet og bank på formen med håndtaget på en paletkniv til der ikke drypper choklade ud. Skab nu kanterne rene og stil på køl i 10 min. Vend så skallerne ud af formen. 

Opvarm en kasserolle og vend den med bunden i vejret. Brug nu den varme bund til at smelte chokladeskallerne let og saml dem 2 og 2. Opvarm en stor glat tylle med en gasbrænder og stik hul i bunden af hvert chokoladeæg. Hullet skal være  ca. 25 mm. 

Fuglereder

Smelt chokoladen til 31-32 grader. Fyld chokoladen på en sprøjtepose og klip et lille hul. Hæl vodkaen i en lille skål. Pres chokoladen ud over vokaen imens du former cirkler til der danner sig en fuglerede. Husk at de skal kunne være i den skål du serverer desserten i. Løft den op af den iskolde vodka med en gaffel og lad den dryppe af. Gentag til du har 4 reder.

Samling af desserten

Placer en fuglerede ovenpå hver af dine panna cotta. Fyld hvert æg helt op med din crumble, slut af med et stort stykke crumble. Vend nu hurtigt ægget over på din panna cotta. Serveres kølig. 

Jeg har forsøgt at genskabe overfladen fra Ombria skålens glasur, i skallen på chokoladeægget.

1 tanke om “PÅSKEDESSERT”

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.