OPSKRIFTER - Jesper Søvndal

VANILJEKRANSE MED MANDLER

Det skal du bruge 250 g smør 250 g mel 2 stænger vanilje eller 2 tsk vanilje paste 80 g hele mandler eller mandelmel 200 g sukker Sådan gør du Blend mandler og sukker til mandlerne er blevet til mel.

LÆS MERE...

NEMME MADELEINE KAGER

Her er en kage der er nem at bage, den kræver ikke mange ingredienser og så smager den fantastisk. Den franske lækkerbisken er perfekt med et drys af flormelis og lidt blomster fra lavendel for at komme i den helt

LÆS MERE...

RABARBERKAGE

ANNONCE FOR KÄHLER DESIGN I samarbejde med Kähler Design er jeg blevet bedt om at lave en række opskrifter til deres Ombria stel. Denne gang har jeg lavet en rigtig forårskage med rabarber. Her i foråret hvor vi venter på

LÆS MERE...

PÅSKEDESSERT

ANNONCE FOR KÄHLER DESIGN I samarbejde med Kähler Design er jeg blevet bedt om at lave en række opskrifter hvor jeg har taget udgangspunkt i deres Ombria stel. Og som du nok ved er jeg ret besat af stel og

LÆS MERE...

CHEESECAKE MED RABARBER & HINDBÆR

Når du skal lave en kage som næsten alle kan li, så er cheesecake altså et ret godt bud. Og især i denne udgave der er børnevenlig men alligevel syrlig nok til at vi voksne også synes den smager dejligt.

LÆS MERE...

MINITÆRTE PÆRE BELLE HELENE

Da jeg var lille var min absolutte favoritdessert “Pære Belle Helene”. Hver gang jeg havde fødselsdag var den med sikkerhed på menuen og hvis jeg fik mulighed for at bestemme desserten var det denne vi skulle ha. Den klassiske dessert

LÆS MERE...

NEM MISO-SUPPE

Den her suppe er noget af det Johanne og jeg spiser allermest. Vi får det i mange udgaver, men grundopskriften herhjemme er lidt den samme hver gang. I forhold til topping, så brug hvad du har og snit det i

LÆS MERE...

FASTELAVNSBOLLER MED CHOKOLADECREME

Disse fastelavnsboller er ikke af den traditionelle slags. De er lavet af en vandbakkelse med craquelin på toppen og en silkeblød chokoladecreme og saltkaramel indeni. Den ser blæret ud, men er ret nem at bage og smager enormt dejligt! Ingredienser

LÆS MERE...

NEMME CROISSANTER

Det lyder jo ikke umiddelbart som den nemmeste ting i verden at bage, men hvis du bare tager dig god tid og ikke skynder dig i processen er det ikke så svært. Det kræver naturligvis et par forsøg at perfektionere

LÆS MERE...

HONNINGKAGER

HONNINGKAGER Disse honningkager smager helt forrygende, og så er de ovenikøbet mega sjove at stikke ud i former og tegne på med glasur. De kan bruges som kager, spiseligt julepynt eller du kan bygge et honningkagehus ud af dejen. Mulighederne

LÆS MERE...

HINDBÆRROULADE

HINDBÆRROULADE Hvis du har set Johanne bage roulade i HELT I KAGE? så kan det være at du selv sidder og tænker: “Hvor svært kan det være?!” Du får her samme opskrift som hun havde at gå efter, bare lige

LÆS MERE...

FLØDEBOLLER

FLØDEBOLLER Gennem bagedysten var jeg særligt glad for de en af udfordringerne; den hemmelige. Jeg vandt en del af dem, men det var nu ikke derfor de var ekstra sjove. Det der fangede mig ved netop denne leg var at

LÆS MERE...

AMAGERKAGE

AMAGERKAGE Amager Centret holdte fødselsdag, og i den forbindelse skulle de selvfølgeligt bruge en fødselsdagskage. Vi blev enige om at kagen skulle være lavet specielt til Amager med input fra centrets gæster. Efter en masse gode ideer til smag og

LÆS MERE...

KANELSNURRER

KANELSNURRER Jeg elsker kanelsnegle, men jeg elsker kanelsnurrer endnu mere! De her er så nemme at du kan tage en 5-årig med i køkkenet (det gjorde jeg nemlig) og jeg lover dig at de smager himmelsk, både med og uden

LÆS MERE...

ECLAIRS

ECLAIRS Min gode veninde skrev til mig at hun aldrig havde prøvet eclairs og om det var en fejl at hun ikke havde det? Jeg svarede at det var en kæmpe fejl og at hun skulle komme hjem i mit

LÆS MERE...

ESPRESSO GELATO

ESPRESSO GELATO Hvis du som mig er så heldig at have en ismaskine så er dette klart den nemmeste og bedste opskrift på cremet gelato smask fyldt med espresso. Hvis du ikke har en espressomaskine så kan du også bruge

LÆS MERE...

BROMBÆRROULADE

BROMBÆRROULADE For tiden bugner naturen af lækre bær, og i det hele taget tager vi hul på en sæson fyldt med lækre råvarer der er lige til at plukke og nyde, sylte, tørre og gemme. I kampen for at nå

LÆS MERE...

BROMBÆRMUFFINS

BROMBÆRMUFFINS Hvis du ligesom jeg elsker at gå ud og sanke i naturen så ved du sikkert at brombærrene er modne og mange lige nu. Faktisk så mange at jeg ikke kan huske at have set så fyldte brombærkrat før.

LÆS MERE...

TANGPIZZA

TANGPIZZA Okay, tangpizza lyder lidt særligt! Men hvis ikke du har prøvet det før så synes jeg bestemt du skal kaste dig ud i det. Tang har en masse gode egenskaber; det får dejen til at hæve bedre, det farver

LÆS MERE...

BANANKAGE MED MOUSSE

BANANKAGE MED MOUSSE Jeg lavede denne kage til min ven Johans studenterfest, da den er perfekt til festlige lejligheder. Den er sprængfyldt med masser af smag af hindbær, banan og chokolade, og så er der nok til ca. 18 personer

LÆS MERE...

PASTÈIS DE NATA

PASTÈIS DE NATA (Portugisiske tærter) Jeg har aldrig været i Portugal, men jeg har en favoritkage fra landet. Mine gode venner har været i Portugal, og med sig hjem havde de små forrygende tærter. De var lavet af butterdej fyldt

LÆS MERE...

BROWNIE MED MARENGS

BROWNIE MED MARENGS Andrea gav mig engang opskriften på denne kage. Hun kaldte den “Verdens Bedste Brownie” og det fik hun helt ret i. Det er samme kage som var bunden i de kager Andrea, Kirsten og jeg lavede til

LÆS MERE...

RABARBERTÆRTER

RABARBERTÆRTER Sæsonen for syrlige røde rabarber er over os, og det er jeg helt vild med! De syrlige stokke smager forrygende når de tilføres lidt sukker og tid. Her får du opskriften på minitærter med rabarbersylt, stjerneanis, vaniljecreme og hvid

LÆS MERE...

CHOKOLADE-HINDBÆR-HAVTORN

CHOKOLADE-HINDBÆR-HAVTORN Denne kage er en sand bombe, og med alle elementerne tager den lidt tid at lave. Til gengæld smager den sindssygt godt, er sjov at lave og du kan invitere mange på kage. Hvis du ikke har lyst til

LÆS MERE...

KLIMAKYS

KLIMAKYS Smid ikke vand fra kikærter ud! Det kan trylles til de lækreste veganske marengskys, der både gør dig og klimaet glad. Indgredienser Vandet fra 1 dåse kikærter 1 tsk vaniljesukker 150 g flormelis Fremgangsmåde Kog kikærtevandet ind til det

LÆS MERE...

DAIM CHEESECAKE

DAIM CHEESECAKE Hvis du også kender nogen der er helt vild med daim, så er dette den helt rigtige kage at forkæle dem med. Det er en cheesecake fyldt med knasende daim og pyntet med karamel og mælkechokolade, og så

LÆS MERE...