MINITÆRTE PÆRE BELLE HELENE

Da jeg var lille var min absolutte favoritdessert “Pære Belle Helene”. Hver gang jeg havde fødselsdag var den med sikkerhed på menuen og hvis jeg fik mulighed for at bestemme desserten var det denne vi skulle ha. Den klassiske dessert er bare død lækker, og kombinationen af pære, chokolade og flødeis holder bare! Derfor har jeg forsøgt at lave en fortolkning af denne dessert i en minitærte. Jeg havde den med hjem til min familie i weekenden, og her blev den godkendt. 

Det skal du bruge (til 6 stk. tærter)

Porcherede pærer
6 små pærer
5 dl sukker
5 dl vand
2 tsk vaniliepulver

Ganache
300 g mørk chokolde ca. 60 %
4 dl piskefløde

Tærtebunde
75 g flormelis
20 g hasselnødder (evt. hasselnøddemel)
75 g smør
40 g æg
140 g hvedemel
35 g kartoffelmel

Til pensling
1 æggeblomme
1 spsk piskefløde

Hvid chokolademousse
100 g hvid chokolade
10 g sukker
1 tsk vaniljepulver
1 æggeblomme
½ dl sødmælk
3 spsk fløde
3,25 dl fløde til skum
2,5 blade husblas
1 spsk amaretto (eller anden likør på nødder, kan dog undlades)

 

Sådan gør du

Porcherede pærer:
Skræl pærerne og lad dem være hele med kernehus i. Hæld sukker, vanille og vand i en gryde og lad det koge op. Skru ned for varmen og læg pærerne ned i sukkerlagen. Lad pærerne simre i ca. 15-20 min til de er møre. Du kan stikke i den med en kødnål for at mørke om de er bløde. Lad dem afkøle i sukkerlagen i køleskab. Når de er kolde tager du et melonjern eller en lille ske og graver kernehuset ud fra bunden af pæren. Obs! Pærerne kan sagtens laves flere dage i forvejen hvor du opbevarer pærerne i lagen i en lufttæt beholder.

Ganache:
Hak chokoladen fint og hæld den i en skål. Kog 4 dl piskefløde op og hæld det over chokoladen. Rør med en ske til massen er ensartet. Hæld chokoladen i en trøffelform. Jeg bruger denne. Sæt formen i fryseren og frys dem helt ned. Gem resten af chokoladeganachen.

Tærtedej:
Hæld flormelis, hasselnødder i en foodprocessor og blend det til fint mel. Tilsæt nu smør og æg, og kør det til det er samlet. Tilsæt hvedemel og kartoffelmel, og blend til dejen samler sig. (Evt. Kan hele dejen samles i hånden, hvor du laver hasselnøddemel i en minihakker, eller køber det færdiglavet) Pak dejen ind i folie og læg det i fryseren i ca. 40 min. Rul så dejen ud til ca. 2 mm tykkelse og læg det i dine tærteforme. Jeg brugte disse forme. Sæt tærterne i fryseren i 20 min. Tænd ovnen på 170 graders varmluft. Rør æggeblomme og fløde sammen til pensling. Bag dine tærter i ca. 20 min. Tag dem så ud og lad dem køle et par minutter før du fjerner tærteringene og pensler dem med ægge-flødeblandingen på alle sider. Bag nu endnu 5 min til tærterne er flotte og blanke. Afkøles helt. Varm resten af din ganache op og hæld en smule i bunden af hver tærte.

Hvid chokolademousse:
Sæt husblas i blød i koldt vand. Bland æggeblomme, sukker og vaniljepulver i en skål. Kog sødmælk og fløde op, og hæld over æggeblandingen under piskning. Hæld massen tilbage i gryden og lad det tykne under omrøring ved svag varme. Vrid husblassen og smelt den i den varme masse. Hak den hvide chokolade og hæld den varme masse over. Rør til chokoladen er smeltet. Pisk fløden til meget let skum. Vend fløden i chokolademasen ad 3 omgange og tilsæt likøren. Hæld moussen i en sprøjtepose og fyld dine tærtebunde. Lad dem sætte sig på køl eller lynhurtigt på frost.

Samling af tærterne:
Tag chokoladekuglerne ud af fryseren og tag dem ud af formen. Læg dem nu i bunden af hver pære for at fylde det hul der er efter kernehuset. Sæt pæren ovenpå hver tærte og lad dem stå fremme på bordet i ca. 30 min. før de spises.

5 tanker om “MINITÆRTE PÆRE BELLE HELENE”

  1. I’ve been browsing on-line greater than 3 hours nowadays, yet I by no means discovered any attention-grabbing article like yours.
    It is beautiful value sufficient for me. In my opinion, if all webmasters and bloggers made good
    content as you did, the internet shall be a lot more helpful than ever before.

  2. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d definitely donate to this outstanding blog!
    I suppose for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS
    feed to my Google account. I look forward to brand new updates and will share this blog with my Facebook group.
    Chat soon!

  3. Howdy I am so glad I found your blog page, I really found you by
    error, while I was researching on Askjeeve for something
    else, Anyhow I am here now and would just like to say thanks a lot for a fantastic post and a all round entertaining blog (I
    also love the theme/design), I don’t have time to browse it all at
    the minute but I have bookmarked it and also added in your RSS feeds, so when I have
    time I will be back to read more, Please
    do keep up the excellent work.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.