Smid ikke vand fra kikærter ud! Det kan trylles til de lækreste veganske marengskys, der både gør dig og klimaet glad.
Indgredienser
Vandet fra 1 dåse kikærter
1 tsk vaniljesukker
150 g flormelis
Fremgangsmåde
Kog kikærtevandet ind til det halve og køl helt ned i køleskabet.
Pisk det iskolde kikærtevand til det er blevet til et hvidt skum. Hav tålmodighed, det tager lidt tid. Når du har pisket det hvide skum sigter du flormelis og vaniljesukker i og pisker igen til skummet er sejt.
Hæld massen på en sprøjtepose med din yndlingstyl (jeg har brugt en stjernetyl på 12 mm) og sæt små toppe på bagepapir. De kan godt stå tæt da de ikke hæver særlig meget i omkreds. Bag dem ved 110 grader varmluft i 1 time og 15 min. tag ud og afkøl.
Klimakyssene kan opbevares i flere uger hvis de er pakket lufttæt fx. i glas.