KANELSNURRER

KANELSNURRER

Jeg elsker kanelsnegle, men jeg elsker kanelsnurrer endnu mere! De her er så nemme at du kan tage en 5-årig med i køkkenet (det gjorde jeg nemlig) og jeg lover dig at de smager himmelsk, både med og uden glasur. Klar, parat, bag 😉

Indgredienser (25 stk)

Til dejen

1,1 kg. hvedemel
7 dl. sødmælk
4 spsk. sukker
20 g. gær
1 drys salt
2 æg

Til fyldet

1,5 dl. sukker
200 g. blødt smør
3 spsk. kanel

1 æg til pensling

Fremgangsmåde

Varm mælken op til den er håndvarm, hæld over i en røreskål og opløs gæren heri.

Tilsæt så salt, sukker og æg og rør det ud i mælken.

Ælt melet i dejen lidt ad gangen indtil alt melet er brugt og dejen har en god konsistens. Ælt den nu i 10 min på røremaskinen eller 15 min i hånden til dejen er sej og har udviklet glutenstrænge. Dæk dejen til med et fugtigt viskestykke og lad den hæve i 35 minutter på køkkenbordet.

Tag nu dejen ud af røreskålen og slå den ned og ælt luften ud af dejen på et meldrysset bord. Rul dejen ud til en firkant på ca. 40 x 70 cm.  

Smør det bløde smør udover hele din udrullede dej. Bland sukker og kanel og drys det i et jævnt lag udover dejen. Fold dejen sammen på midten så du ender med en firkant på 40 x 35 cm. skær nu ca. 25 strimler af dejen fra foldingen og ud til kanten. Sno hver dejstrimmel 2 gangen og saml det til en lille knude. Sørg for at enderne er indenunder din kanelsnurre så de ikke folder sig ud under bagning.

Sæt alle dine kanelsnurrer på bageplader med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 35 min. et lunt sted.

Varm ovnen op til 180 grader varmluft. Pisk ægget sammen og pensl alle kanelsnurrerne. Bag dem i ca. 10-15 min til de er gyldne.

Spis lune med eller uden glasur.

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.