“Hvordan fandt i jeres hus?”

Johanne og jeg gik ret tidligt i vores forhold igang med at kigge på hus. Altså bare sådan i det små hvor vi søgte alt vi kunne støve op på nettet af drømmehuse og tog på et par fremvisninger i Kolding. Du ved, ikke for omfattende. I starten af denne proces stødte vi på vores skolebus, og drømte. Altså på den der “det-kommer-vi-aldrig-til-måde” og vi sukkede og ledte videre.

Tiden gik og det blev efterår og vi gik for alvor igang med at lede. Mest fordi at alle vi kendte havde brugt flere år på at finde deres drømmehus. Det kunne altså kun gå for langsomt med at søge. Og så var der lige det der med afstanden, for med Johanne i Aarhus og mig i Kolding og et udvalgt søgeområde der hed syd for Aarhus max 25 km væk fra centrum var det ikke let for nogen af os. Jeg kendte boligmarkedet i Kolding, Johannes viden rakte mest til at fortælle prisen for at leje og så var det ligesom udgangspunktet. Så hvordan får vi skabt overblik over et ukendt marked?

Vi startede med at ringe til et par ejendomsmæglere og fortælle hvad vi søgte. Opkald der gik sådan nogenlunde sådan: “hej, vi vil gerne købe noget syd for Aarhus med plads til bageskole, bloggerkontor og en masse gæster, et viktualierum, et stort køkken, god stand men ikke nyistandsat. Har du noget?”. Og så var der ellers stille. Længe. Og vi gik selv igang. Vi søgte online og prøvede at skabe os et overblik. Boliga.dk er helt oplagt til dette, også hvis du ikke kender markedet i forvejen. Vi var på ret bar bund i forhold til hvad huse i områderne vi kiggede på kunne koste. Og her bliver det smart, for når du har fundet et hus du kan li kan du bruge deres hjemmeside til at tjekke kvadratmeterprisen i forhold til samme type i området, se hvad du kan forvente i afslag (man er vel jyde?), hvad der er solgt på vejen og en masse andet der gør det lidt nemmere. I sær for sådan en som mig der sad 65 km væk og anede nul og niks om priserne i Odder.

Det endte altså med at det var os selv der måtte stå for at finde den rette bolig. De ejendomsmæglere vi havde kontaktet før hørte vi aldrig fra igen. Måske troede de at det var telefonfis med vores beskrivelse? Så mit bedste råd til dig der søger bolig er altså at finde det område du gerne vil bo i, og så gå på online boligjagt på Boliga. Det er altså fedt at føle sig lidt forberedt og klædt på til at kaste sig ud i boligmarkedet. Og hvis du skulle lede efter et gammelt mejeri, skole eller noget andet spændende er der også mulighed for at søge på fritekst og finde lige den perle du leder efter. Det var egentligt ikke noget vi sådan aktivt selv ledte efter, men vi var begge ret vilde med tanken om at finde netop det. Også fordi vi tænkte at det kunne opfylde vores krav bedst. Og hvis jeg skulle ud og søge bolig igen ville det absolut være noget jeg gik efter; et sted med historie og plads.

Jeg håber at alle jer der skal lede efter drømmehjemmet får en ligeså god jagt som vi havde og at jeres drømme går i opfyldelse.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.