HONNINGKAGER

HONNINGKAGER

Disse honningkager smager helt forrygende, og så er de ovenikøbet mega sjove at stikke ud i former og tegne på med glasur. De kan bruges som kager, spiseligt julepynt eller du kan bygge et honningkagehus ud af dejen. Mulighederne er mange, dejen er nem at lave, rulle ud og så bager den flot og glat.

Indgredienser (ca. 75 stk/1 hus)

325 g. honning
250 g. farin
250 g. smør
1 tsk. natron
1 spsk. bagepulver
2 tsk. vanillesukker
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt allehånde
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødte nelliker
2 æg
1 kg. hvedemel

Glasur:

250 g. flormelis
ca. 1 dl. æggehvider

 

Fremgangsmåde

Smelt honning, brun farin og smør i en stor gryde.

Tilsæt natron, bagepulver og krydderier. Sluk for varmen og rør rundt i gryden til det stopper med at skumme op.

Afkøl til ca. 35 grader og ælt så hvedemel og æg i massen.

Pak dejen ind i folie og læg på køl i minimum 4 timer, men gerne til næste dag.

Rul nu dejen ud til ca. 5 mm tykkelse på et meldrysset bord.

Stik eller skær de forme ud du vil lave.

Bag ved 180 graders varmluft i ca. 10 min til de er lysebrune. Der kan være 2 plader inde ad gangen. 

Afkøl og pynt med glasur.

 

Glasur

Pisk flormelis med æggehvide til konsistensen er sej, hvid og let løbene. Du skal kunne presse det ud af en sprøjtepose. Hæld det så i et kornet, sprøjtepose eller frysepose og dekorer dine kager.

 

TIP: Hvis du skal lave et hus, så brug karamel som lim. Det laves ved at smelte sukker på en pande til det er gyldent og dyppe siderne direkte på panden der hvor de skal samles. 

3 tanker om “HONNINGKAGER”

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.