CHOKOLADE-HINDBÆR-HAVTORN

CHOKOLADE-HINDBÆR-HAVTORN

Denne kage er en sand bombe, og med alle elementerne tager den lidt tid at lave. Til gengæld smager den sindssygt godt, er sjov at lave og du kan invitere mange på kage. Hvis du ikke har lyst til at lave alt pynten, så lav bare det du orker eller lad være og nyd en kage der smager dejlig friskt af frugt og syndigt af chokolade og kakao.

Kakaobund

2,5 spsk kakaopulver
100 g hvedemel
1 tsk bagepulver
et nip salt
1 dl kogende vand
1 æg (60 g)
65 g smør, smeltet
110 g sukker

• sigt kakao, mel, bagepulver og salt i en skål.
• Tilsæt sukker, smeltet smør og æg og pisk dejen ensartet men ikke for længe.
• Tilsæt det kogende vand og pisk til ensartet.
• Hæld dejen i form og bag ved 180 grader alm ovn ind til bagt (20-30 min).
• Køl kagen af og skær den derefter til så kanterne er skåret af. (brug evt. en 16 cm kagering til at skære efter)

Tag en 18-20 cm kagering og placer den på en tallerken med et stykke husholdningsfolie under formen og sæt kageplast på indersiden. Husholdningsfolien skal sættes fast på ringens sider så mousse ikke flyder ud i bunden.

Chokolademousse

300 g mælkechokolade
3 dl fløde
4 bl. husblas
3 dl fløde

• Udblød husblas
• Hak chokoladen
• Kog de 3 dl fløde op og hæld over chokoladen
• Rør med pauser i chokoladen til den er smeltet ud og ensartet
• Pisk 3 dl fløde til den lige akkurat er fast
• Vend chokoladen i fløden af 3-4 omgange
• Placer kagebunden i din klargjorte kagering.
• Hæld chokolademoussen over kagen og lad den sætte sig på frys

Hindbær/havtornmousse

150 g havtorn
250 g hindbær
200 g sukker
7 bl. husblas
1 vaniljestang
4 dl fløde

• Udblød husblas
• Kog hindbær, havtorn sukker og vanilje til det er mørt
• Blend, sigt og smelt derefter husblassen i kompotten
• Afkøl til ca. 36 grader
• Pisk fløden til den lige akkurat bliver fast
• Fold frugten i fløde af 4 omgange
• Hæld i ovenpå chokolademoussen og lad det sætte sig på frys

Chokoladedryp

150 g mørk chokolade
2 dl fløde
20 g smør

• Hak chokoladen
• Kog fløden op og hæld over chokoladen
• Rør med mellemrum til massen er ensartet
• Tilsæt smørret og rør det ud
• Lad køle til tyktflydende konsistens og hæld så på kagen (som lige skal tages ud af formen og have sin folie af inden)

Kakaosmørcreme

100 g blødt smør
225 g flormelis
3 spsk kakaopulver

• Pisk smørret til det er glat
• Sigt flormelis og kakaopulver
• Tilsæt det tørre til smørret og pisk til sukkeret er opløst
• Hæld på en sprøjtepose med en tyl i

Kakaomacarons

150 g mandelmel
150 g flormelis
55 g æggehvider
1 spsk kakaopulver
35 g vand
55 g æggehvider

• Sigt mandelmel og flormelis i en skål og bland med de 55 g hvider og kakaopulver til en tyk pasta
• Kog sukker og vand til 118 grader og pisk 55 g æggehvider stive imens
• Tilsæt sukkerlagen imens den er varm til æggehviderne under piskning
• Pisk til massen er 35 grader
• Bland lidt af marengsen i pastaen og fortsæt med resten til dejen er skinnende
• Sæt små ens klatter på bagepapir og lad dem tørre i 30 min
• Bag ved 160 grader i 8-10 min
• Afkøl
• Saml 2 skaller om kakaosmørcremen

Chokoladepynt

200 g mørk chokolade

Jeg tempererer chokolade i en microovn, det er sindssygt nemt når man lige har øvet sig en smule. Kast dig ud i det, og snart er du en mester! Du skal bruge en microovn, en lille skål, et termometer, en palet, en spatel og en chokoladeform (jeg brugte halvkugler på 3 cm dia.), og kageplast eller bagepapir.

• Hæld chokoladen i skålen, og sæt i ovnen i 30 sek på fuld hammer
• Rør rundt og giv det 20 sek
• Rør igen rundt og giv det 20 sek
• Nu skal du give chokoladen 10 sek mellem hver gang du rører rundt indtil chokolden smelter og rammer (præcis) 31 grader
• Når chokoladen når 31 grader er den klar (men hvis den går over 31 grader er det forfra)
• Hæld chokoladen i formen og bank den på siderne, hæld overskydende chokolade ud og bank den med bunden i vejret. skrab overskydende chokolade af formen med paletkniven og sæt den til side for at hærde. Når chokoladen er hærdet kan du forsigtigt slå den ud af formen og så har du en flot blank chokolade, klar til at komme på kagen
• Hæld et par klatter chokolade på bagepapir eller plast og smør tyndt ud med en palet til chokoladesejl
• Pynt kagen med dine chokolader

1 tanke om “CHOKOLADE-HINDBÆR-HAVTORN”

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.