FLØDEBOLLER

FLØDEBOLLER

Gennem bagedysten var jeg særligt glad for de en af udfordringerne; den hemmelige. Jeg vandt en del af dem, men det var nu ikke derfor de var ekstra sjove. Det der fangede mig ved netop denne leg var at ingen havde forberedt sig hjemmefra, ingen skulle huske en særlig ingrediens, og alle skulle løbe stærkt. 

Efter jeg har mødt Johanne har vi helt naturligt talt en del om bagedysten, og også om de hemmelige udfordringer. Vi blev enige om at det kunne være sjovt at udsætte hende for noget af det samme; altså det med at bage ting der blev stillet foran dig, med eller uden benspænd og små udfordringer. Vi blev også enige om at det ikke nødvendigvis skulle være hemmeligt for hende hvad hun skulle bage, men at hun ikke måtte læse op på det, til gengæld må hun ringe til én ven undervejs.

Første udfordring blev flødeboller, og det blev der nedenstående video ud af. Vi havde det hamrende sjovt med at lave den, og håber at mange vil kigge med i vores leg med kage. Vi har givet projektet navnet “HELT I KAGE?” så kan i ligesom selv bedømme hvordan udfordringerne går. Mange fulgte med på “LIve” på Instagram, og mange har spurgt efter en opskrift, så den kommer her. Måske vi også skulle lave en lille video hvor jeg viser hvordan man så skulle ha gjort?

 

 

Indgredienser (15 stk)

300 g marcipan

200 g sukker

65 g vand

100 g æggehvider

4 spsk lakridspulver

1 dl frysetørrede hindbær

500 g mørk chokolade, 57,7 %

 

Her kan du se Johannes resultat:

Fremgangsmåde

Varm ovnen op til 180 grader.

Pisk æggehvider let, til det begynder at skumme op.

Kog sukker og vand til det er 118 grader varmt.

Pisk æggehviderne på fuld hastighed og hæld den varme sukkerlage i i en tynd stråle.

Pisk nu indtil massen er ca. 35 grader varm.

Skær marcipanen ud til ens skiver af 0,4 cm og læg dem på bagepapir. Sørg for at de er ens runde og har samme tykkelse.

Bag dem til de er gyldne i ca. 6-7 min. og afkøl dem.

Del nu din marengs (piskede sukker og æggehvider) i to lige store dele. Den ene del smages til med lakridspulver, den anden med hindbær. Hindbær laves nemt til støv ved at gnide det igennem en finmasket si med en ske.

Hæld hver af skummet i sin sprøjtepose med en glat tyl og klip enden af. 

Sprøjt nu dit flødebolleskum på bundene. Dette gøres ved at starte med tyllen tæt på bundende, presse ud indtil skummet når kanten og så hæve sprøjtepose imens du stadig trykker stabilt indtil du når den ønskede højde på flødebollen (ca. 6 cm.) og drej så sprøjteposen af.

Del din chokolade i to plastikskåle, en med 100 g. og en med 400 g. 

Smelt nu de 400 g. i mikroovnen i intervaller af først 20 sekunder og derefter 10 sekunder. Mål temperaturen imellem hver tur i mikroovnen og rør rundt i chokoladen. Når den er mellem 45 og 48 grader hælder du de 100 g. chokolade i den smeltede chokolade og rører langsomt rundt helt ud til kanten. Det skal foregå i et stille tempo så der ikke kommer for meget luft i massen. Fortsæt med at røre indtil chokoladen er nede på præcis (vigtigt!) 32 grader.

Nu er din chokolade tempereret lækkert, og klar til at du dypper flødebollerne. Hæld chokoladen i en høj og smal beholder af plast. Men gå med det samme igang med at dyppe flødebollerne, du har ikke lang tid…

Hold på bunden og dyp lige ned i chokoladen og træk den lige op igen. Dette skal gøres i en flydende bevægelse så flødebollen ikke knækker. Stil dem til afdrypning på en rist eller bagepapir.

Når flødebollerne er dyppet drysses de evt. med lakridspulver eller frysetørrede hindbær.

Kan spises så snart chokoladen er hård, men den har først det rigtige knæk dagen efter da det tager 24 timer at opnå.

 

5 tanker om “FLØDEBOLLER”

  1. I seriously love your website.. Excellent colors & theme. Did you
    create this website yourself? Please reply back as
    I’m hoping to create my own site and would like to find out where you got this from or what the theme is called.
    Many thanks!

  2. It’s perfect time to make some plans for the long run and it is time to be happy.

    I have read this submit and if I may just I want to counsel you few attention-grabbing issues or suggestions.
    Perhaps you can write subsequent articles referring to this article.

    I desire to read more things approximately it!

  3. Everything published was actually very logical.
    But, what about this? what if you added a little content?
    I ain’t suggesting your information is not solid., however suppose you added something that grabbed a person’s attention? I mean FLØDEBOLLER – Jesper Søvndal is a little plain. You should
    glance at Yahoo’s front page and see how they create news titles to grab people to open the links.

    You might add a related video or a picture or two to grab readers excited about everything’ve got to
    say. In my opinion, it could make your website a little livelier.

  4. Good day! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?

    I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.
    If you know of any please share. Thanks!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.