FASTELAVNSBOLLER MED CHOKOLADECREME

Disse fastelavnsboller er ikke af den traditionelle slags. De er lavet af en vandbakkelse med craquelin på toppen og en silkeblød chokoladecreme og saltkaramel indeni. Den ser blæret ud, men er ret nem at bage og smager enormt dejligt!

Ingredienser (til ca. 1 plade med 10 stk.)

Craquelin
100 g farin
100 g hvedemel
90 g smør

Vandbakkelser
2 dl vand
160 g smør
140 g hvedemel
4-5 æg

Chokoladecreme
3 dl fløde
200 g chokolade 57,7 %
2 blommer

Saltkaramel
1 dl sukker
2 dl fløde
1 nip salt

Sådan gør du

Chokoladecreme
Rør æggeblommerne ud i fløden og opvarm det under omrøring til 80 grader. Hak chokoladen og hæld fløden over. Rør i fløden til alt chokoladen er smeltet. Læg folie helt til overfladen af cremen og køl det helt af.

Craquelin
Kør alle ingredienser I en foodprocessor til dejen samler sig til en klump. Tag ud af foodprocessoren og saml den helt med hænderne. Læg dejen på frys i ca. 5 min.
Udrul så den kølige dej til ca. 3 millimeters tykkelse. Stik dejen ud med en rund udstikker på ca. 6 cm. Frys dejskriverne ned.

Saltkaramel
Smelt sukkeret på en pande til det er gyldent. Hæld fløden over og lad det boble helt vildt. Bevar roen! Rør evt lidt rundt og lad det blive på varmen til massen er ensartet. Lad den koge ind til den er tyk og smag til med salt. Køl af.

Vandbakkelser
Skær smør i tern og kom det i en gryde sammen med vandet. Kog det op, og hæld så alt melet i på én gang. Rør med en træske til dejen samler sig og bliver blank. Tag gryden af varmen og lad den afkøle i en skål. Tænd ovnen på 170 grader almindelige varme.

Pisk så æg i dejen ét ad gangen til konsistensen er blød men stadig sej. Tænk her at den skal kunne sprøjtes ud af en sprøjtepose og ikke miste formen. Så måske bruger du ikke alle æg.

Hæld nu dejen i en sprøjtepose med glat tylle i og sprøjt små toppe på en bageplade med bagepapir på. Toppene skal have en diameter på ca. 4,5 cm. og en højde på ca. 3 cm.

Læg nu de frosne dejskiver på toppen og bag med det samme i ca. 20 min. Det er vigtigt ikke at åbne ovndøren under bagningen. Afkøles på en rist og skæres derefter over på midten.

Pisk den helt kolde chokoladecreme til den er glat og luftig. Hæld i en sprøjtepose med en stjerne-tylle og sprøjt ringe af cremen på bunden af bollen. Læg en klat af saltkaramellen i midten før du lægger toppen af bollen på og pynter den af med endnu en klat chokoladecreme.

 

10 tanker om “FASTELAVNSBOLLER MED CHOKOLADECREME”

  1. Går i krig med dem i aften.. hvad med den hvide dims?? Eller andre ideer til pynt?
    P.s er nybegynder bager ?

    1. Fedt at høre! Den hvide dims er bare en skive chokolade jeg havde. Brug evt et bær, eller hvad du lige har ved hånden. god arbejdslyst 🙂

  2. Hvor ser de bare lækre ud!
    Kan du fortælle mig cirka hvor mange vandbakkelser, man får ud af en portion af denne størrelse? Det synes jeg nemlig ikke at jeg kan se i opskriften.

  3. Pingback: HELT I KAGE? Fastelavnsboller - Jesper Søvndal

  4. You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be really something that I think I would never understand.
    It seems too complex and extremely broad for me. I’m looking
    forward for your next post, I’ll try to get the hang of
    it!

  5. Link exchange is nothing else however it is simply placing the other person’s web site
    link on your page at proper place and other person will also do similar in favor of you.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.