ENDNU ET STEL ER FLYTTET IND

Måske læste du med da jeg skrev indlægget #MÆNDMEDPORCELÆN og er derfor helt med på hvilket forhold jeg har til porcelæn? Det kan også være at du har fulgt med når Johanne har udstillet min ret omfattende mængde porcelæn på hylderne? Uanset hvad er det vist ret svært at komme udenom min interesse for porcelæn og keramik af slagsen man kan spise af, servere kager på eller drikke sin kaffe af. 

Og der er sket det dejlige at endnu et stel er flyttet ind hos mig. Det er stellet Ombria fra Kähler Design der har taget plads i samlingen, og det er allerede blevet flittigt brugt. Jeg har lavet to opskrifter med udgangspunkt i stellet og dens glasur, Johanne og jeg har drukket kaffe af kopperne næsten hver morgen fordi de er så lækre at holde på og vigtigst af alt; Johanne har godkendt det!

Jeg er altid på jagt efter gode fade eller store tallerkener der er helt flade og ikke har en høj kant. Sådan nogle man kan bruge til at servere en lagkage på uden at komme i problemer når den skal skæres. Hvis det er tallerkener skal de have en hvis størrelse da kager fylder og mad bare gør sig flot på en stor flade. Og det var faktisk derfor at jeg faldt over stellet Ombria. Dette stel er helt fladt, nærmest uden kant og de store tallerkener er hele 27 cm og er derfor perfekt til store kager! 

Selv de små af tallerkenerne på 22 cm er perfekt til kager til 8-10 personer, og hvis du stiller den ovenpå en af de små skåle har du et fad på fod.

Efter at have brugt stellet i noget tid og serveret diverse supper, desserter, aftensmad og selvfølgeligt kage har det allerede indtaget favoritpladsen til mange ting: de store skåle er helt perfekt til asiatisk miso-suppe, kaffekopperne har den helt rigtige form til at holde ved og de små skåle er perfekte til is! Og så er jeg begyndt at stable stellet. Og ikke bare i en bunke så de kan stå flot i skabet. Jeg er begyndt at se på hvordan jeg ellers kan bruge stellet på andre måder end de givne. For jeg har opdaget at både skåle, tallerkener og kopper ligesom passer på hinanden når du fx mangler et kagefad på fod.

Du kan sagtens stable Ombria stellet da tallerkenerne er helt flade og både kopper og skåle har flade ”fødder” under bunden hvor der ikke er glasur på. Det gør det hele ret stabilt og skridsikkert.
Eller hvis du ikke har en etagere (et kagefade i flere etager). Og okay, måske ikke tit man bruger sådan et, og derfor er det jo perfekt at kunne lave sit eget af 3 tallerkener og 2 kopper, ikke? Det er altså ret forrygende at de nærmest er en form for byggeklodser. Måske er det noget designeren allerede havde tænkt på? I hvert fald synes jeg det er smart. Så lad det være en opfordring herfra: byg seje ting til bordet ud af dit stel, måske kan du se helt nye muligheder? Jeg er i hvert fald overbevist om at stellet får en plads i det nye hjem, for vejen til Johannes stelhjerte går igennem den gode kaffekop.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.