EN KÆRESTE OG ET VENSKAB MED EN 5-ÅRIG

Meget nyt er sket i mit liv gennem det sidste års tid. Jeg er gået fra at være lønmodtager til selvstændig, fra single til tosomhed, lavet et hav af events, deltaget i julebagedysten, fået nye venner og er blevet en del af en madklub. Der har kort sagt været fart på og det har jeg nydt alt hvad jeg har kunnet komme afsted med, og selvom alle tingene er dejlige og forandrer livet på hver deres måde så er der én ting der har forandret mere end noget andet.

I der følger med på Instagram har nok ikke været i tvivl om de fleste forandringer i mit liv igennem det sidste års tid. Jeg har delt det meste med jer; nye jobs, nye projketer, ferier, Johanne og hvad der ellers har fyldt i mit liv. Og i har fulgt med og kommenteret flittigt når der var noget der gav jer anledning til det. Én ting, eller rettere person på 5 år, har dog givet jer anledning til endnu mere aktivitet på tastaturet; Augusta. Johannes datter der helt naturligt er blevet en ret stor del af min hverdag.

Har vi ikke alle lidt med i bagagen?

Da Johanne og jeg begyndte at skrive sammen skulle jeg ret hurtigt tage stilling til at hun er mor til en 5-årig. Det kom ikke som nogen overraskelse for mig, da vores korrespondence primært foregik på Instagram i starten, og der hedder hun jo Nutidensmor. Ret afslørrende, ret ærligt og egentligt en ret nem beslutning for mig. Jeg havde egentligt ikke de store forbehold; det vigtigste for mig var at forholdet til Augustas far var godt så jeg ikke skulle stå i midten af en krig. Heldigvis har de et godt samarbejde om at være de bedste mulige forældre, så for mig var det kun en bonus at der fulgte en lille datter med i pakken. Vi har jo alle bagage; jeg har et overforbrug af køkkengear og porcelæn og Johanne har et rum fuld af enhjørningebamser, prinsessekjoler og en ny legekammerat ved navn Augusta. Jeg er sikker på at der er plads til det hele. 

Det fineste venskab

Men spøg til side. Augusta er naturligvis en større del af livet end porcelæn og grej. Og siden vores første møde i starten af sommeren sidste år har vi udviklet et fint og dejligt venskab. I løbet af de første 2 timer fandt vi ud af at vi begge elsker is, forhindringsbaner og kage. Siden har vi leget en masse, været på ferie, bagt kager, lavet mad, grinet, trøstet, sunget, danset og udviklet et bånd til hinanden. En udvikling der er gået i lige præcis det tempo vi har haft lyst til. Og hver gang jeg har delt indblik i vores liv sammen har i sendt instagram-roser min vej. Og for det vil jeg gerne sige tak. 

At blive lukket helt ind

Fra start af mit og Johannes har jeg været bevidst om at det at skabe en relation til hendes datter ikke var en lille ting. Faktisk er det vel nok den største ting en mor kan gøre, det der med at lukke et andet menneske ind i det indereste. Og Johanne lukkede mig vel ret tidligt helt ind, og lod mig møde hendes datter, men det føltes helt rigtigt og jeg er så taknemlig for hendes gestus. Det er jo en kæmpe kærlighedserklæring at få muligheden for at skabe bånd til hendes dyrebareste hun har, og det ansvar det er gør jeg alt hvad jeg kan for at leve op til. For porcelæn og grej kan man skifte ud, sætte på loftet eller give væk når humøret skifter, men et venskab med et bonusbarn er en dyrebar ting der varer for evigt, uanset hvad livet byder ind med.

41 tanker om “EN KÆRESTE OG ET VENSKAB MED EN 5-ÅRIG”

 1. Når man lige er blevet skilt med en pige på små 5 år og en dreng på knap et år. Ja så giver det der håb for fremtiden. For “når mor måske får en kæreste med skæg” som min datter siger. Du virker til at være lige sådan en man har lyst til at give ekstra til sine børn. Sikke et dejligt menneske.

 2. Og nu sidder jeg og græder?❤️ Hvor er det smukt skrevet! I er skide søde alle tre, og hvor er Augusta heldig at have fået så god en ven og bonusfar?

 3. Jeg har været bonusmor til to drenge i 4 år nu (boet med dem i 2 år), og det er simpelthen noget af det bedste jeg ved. Når det fungerer godt med ekspartneren, så vokser ens familie sig bare endnu større – det synes jeg, er skønt. Hun passer hunden, når vi skal ud at rejse, og når min mand er ude at rejse, drikker vi kaffe, og når det hele brænder lidt på, så hjælper vi hinanden.

  1. Det lyder så dejligt med jeres model. Jeg håber også at vores relationer vokser ind i hinanden og bliver så solide som jeres lyder. Det er sådan det skal være!

   1. Jeg nyder at være både familie, men også nogle gange bare kærester. Det er det bedste at kunne begge dele. Jeg tænker, at I er på rette vej mod noget, der er rigtigt for jer – sådan lyder det i hvert fald! Jeg håber, at du har det godt, det virker det til.

 4. Så smukt♥️ Sødt du kalder dig selv “ven” – og ikke bonus/papfar osv.
  Hvor bevist er du om du putter billeder op af Augusta på din side osv?
  Hun er jo ikke gammel nok til selv at tage den beslutning – eller er det noget du har snakket om med hendes mor/far?
  Fedt at følge dig?

  1. Tak for dine fine ord Maria. Jeg har fra start sagt til Augusta at hun er min ven, og at jeg er hendes ven, voksen, “mors kæreste” eller hvad hun havde lyst til at kalde mig. Jeg er ikke en ny forældre, og derfor har vi ikke valgt noget med far eller lign bagefter. Jeg er hendes nye person og vores forhold kommer til at kunne noget andet end forældrenes. I forhold til at lægge billeder op af hende gør jeg det altid med Johannes accept og kun i situationer hvor jeg ikke udstiller Augusta og hvor vi begge er på billedet: hvis hun er udklædt på et billede er jeg dobbelt så udklædt.
   Dejligt at du følger med.

 5. Tak! Tak fordi du deler og giver super single alene moren her, håb om at der ikke kun findes umoderne fyre ude i verden! ??

 6. Så sejt og så godt formuleret, min mand kom ind i billedet da min ældste var 2 år – han var en ven indtil Isaac én dag kom og fortalte hvor glad han var for at have to fædre ❤️
  Kæmpe ros til jer begge for at have fundet en balancegang med plads til Augusta og hendes enhjørninger ?

  1. Hej Betina. Hvor lyder det også dejligt at i har fået det til at fungere på den fineste måde. Og hvor er det mega sødt at Isaac også udtrykker sin glæde for det. tak for din besked 🙂

   1. Når man får noget i tilgift, så vil man gøre alt for at passe godt på det – min mand (jeps vi er blevet gift) er stolt over at Isaac valgte ham aktivt til, og man bliver ramt lige i hjertehulen når man ser deres bånd, for selvom Michael på en del punkter er en far for Isaac, så er der alligevel noget andet mellem dem, det kan nok bedst beskrives som du gør – venskabsbånd ?

 7. Du er fantastisk ? Jeg er selv så heldig, at min datter har en fantastisk bonusfar. Det er bare alfa omega, at der er en god kemi og et godt venskab, når man skal lukke en ny person ind i sit barns liv ??

 8. Jeg bliver meget glad og rørt over dette indlæg. Er selv vokset op med verdens bedste bonusfar. Han er én af de dyrbareste jeg har i mit liv, og jeg er så taknemlig for mit og Far-Terrys snart 31 årlige venskab?‍?
  Augusta er en heldig pige❤️

 9. DU ER VERDENS SEJESTE! jeg har den dybeste respekt for dig. Vær stolt. High FIVE dig selv. Som far bliver jeg dybt rørt over din vinkel til dette nye eventyr. Dyb respekt og kæmpe kram til jer! Hvornår kommer i over så vi kan bage og drikke varm kakao (Johanne kan drikke vin)

  1. TAK ! Hvor er det en fin besked at få fra dig Allan. Jeg har også den dybeste respekt for dig og jer, og vi glæder os helt vildt til at komme over på besøg. Der skal ikke gå længe!

 10. Kære Jesper,
  Augusta er heldig at du tager jeres forhold alvorligt.

  Jeg fik en Jesper ind i mit liv, da jeg var 4. Min hed bare Torben og havde selv en søn på min egen alder. Det gjorde dog ingen forskel og han har altid givet lige dele kærlighed til os begge. For det er jeg evigt taknemmelig.

  I dag er jeg 23 og de er blevet skilt igen.
  Men Torben er noget af det bedste der er sket for mig og min relation til ham er som den er til mine biologiske forældre. Meget tæt.

  Og jeg er så glad på dine vejne at du har mulighed for at udvikle et så nært forhold også.

  1. Hej Cecilie.
   Hvor er jeg glad for din kommentar, og jeg kan kun håbe på at Augusta bare taler halvt så kærligt om mig en dag. tak.

 11. Nu har jeg læst dit indlæg tre gange i dag – og jeg har fået tårer i øjnene hver gang. Du beskriver bare så helt utrolig smukt og rørende. Jeg bor selv i en lille kernefamilie med mor og far og 2 piger, og det gjorde jeg også som barn – så jeg kan egentlig ikke relatere ? Men dine ord rører mig bare dybt – helt inde i hjertet, hvor det er vigtigt. Man er ikke i tvivl om, at du mener det her. Du er så ægte – tak for det!

  1. Hej Heidi.
   Sikke en kommentar at læse, det er jo enormt ros at du bliver rørt selvom det ikke umiddelbart er noget du kan relatere til. Men jeg er glad for at du læser med, og kan bruge mine ord til noget.

 12. Sikke en dejlig indstilling og varme du besidder i din nye rolle som bonusfar ?
  Herhjemme er vi selv en sammenbragt familie med 4 børn. Min søn Lui på 3 år, min bonusdatter Lilia på 4 år, min datter Liv på 6 år og min bonusdatter Josefina på 7 år.

  Min kæreste besidder samme varme og kærlighed til mine bio børn som deres bonusfar og jeg det samme som pigernes bonus mor. Alle børnene ser hinanden som søskende og der er så meget kærlighed iblandt dem. Nu til maj venter vi os vores første fælles barn som kommer til at smelte det hele sammen ? det er skønt hvordan livet kan udvikle sig og man pludselig har en håndfuld dejlige kærlighedsbørn ?

  1. Hej Michelle.
   Jeres sammensatte familie lyder helt forrygende fyldt af kærlighed og venskab. Hvor er det dejligt med et nyt fælles liv og børn. Tillykke med det, og tak fordi du skrev til mig.

 13. Jeg er født skilsmissebarn, og da jeg var 3 år mødte min mor en ny kæreste, Michael. Han tog fra start af en beslutning om, at hvis han skulle være sammen med min mor, var jeg en ligeså vigtig del af det. Han hedder Baba, fordi han ikke ønskede at skulle hedde hverken pap, bonus eller far i det hele taget, så vi fandt på Baba sammen. Jeg er i dag 25 år, min mor og Michael gik fra hinanden da jeg var omkring 13 år, men han er stadigvæk 100% i mit liv, og jeg ville ikke være den samme uden ham. Så tak for at der findes mennesker som min Baba og dig, som ikke tager bonusbørn forgivet. ❤️

 14. Pingback: Nutidensmor

 15. Pingback: AV MIT HJERTE – Nutidensmor

 16. Du virker til at være et fantastisk menneske, der virker til at have fundet nogle lige så fantastiske mennesker, der passer sammen i rummelighed og kærlighed. Tak fordi du deler, det er rørende læsning, som gør mig varm om hjertet. Dit syn på “sagen” er elskværdig og jeg ønsker jer alt det bedste. ?

 17. Pingback: FØRSTE FAMILIEREJSE - Jesper Søvndal

 18. Hej, jeg hedder “Warren Chandler” Jeg er fra Tyskland. Mit liv er blevet fyldt med smerter og bitterhed, da intet ser ud til at fungere for mig, og hver gang noget godt er ved at komme min vej, er der altid en eller to forhindringer, og alle, jeg havde bedt om hjælp, svigtede mig. Mit liv har været sådan her i over 15 år, og jeg blev forladt af alle. Min kone forlod mig på grund af min manglende evne til at give hendes behov og tage sig af vores to børn, da jeg ikke havde noget arbejde. Jeg gav op på alt og besluttede at afslutte det hele ved at begå selvmord, da jeg har forsøgt mit bedste for at sikre alt er rigtigt, men al indsats var forgæves og abortiv.

  Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig til denne vidunderlige, store stavekaster, der til sidst hjalp mig ud … Jeg har aldrig været en fan af ting som dette, men besluttede bare at forsøge modvilligt, fordi jeg var desperat og efterladt uden valg … Han gjorde specielle bønner og brugte rødder og urter …

  Inden for to dage blev jeg kaldt af et byggefirma, som jeg har indsendt en jobansøgning for mere end fem måneder siden, og jeg blev informeret om, at jeg har fået jobbet og skulle genoptage arbejdet med øjeblikkelig virkning. Jeg fik et hus og en bil af firmaet. Ting begyndte at arbejde for mig igen, og alle, der forlod mig, undskyldte for altid at give op på mig. Min kone ringede til mig og var ked af det følelsesmæssige traume, hun havde forårsaget mig, hun flyttede tilbage til huset, og vi fortsætter med at leve lykkeligt. hvad et vidunderligt mirakel Baba Egbe gjorde for mig og min familie.

  Jeg har introduceret ham for mange par med problemer over hele verden, og de har haft gode nyheder … Jeg tror på en person der har brug for hans hjælp. For øjeblikkelig hjælp af enhver art, kontakt Baba Egbe nu via hans Email: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp ham på +7 (926) 512-8701.

 19. Pingback: DER ER JO IKKE NOGET DER ER “HELT PERFEKT” – Nutidensmor

 20. Wauw – bliver helt rørt. Det er ikke tit jeg hører mandens side af historien, det er virkelig fedt. Jeg nyder at følge jer begge. I er så søde og sjove❤️

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.