ECLAIRS

ECLAIRS

Min gode veninde skrev til mig at hun aldrig havde prøvet eclairs og om det var en fejl at hun ikke havde det? Jeg svarede at det var en kæmpe fejl og at hun skulle komme hjem i mit køkken så jeg kunne hooke hende op, for er der noget jeg elsker så er det altså de små franske banditter lavet af vandbakkelse og fyldt med creme. Når jeg er på ferie i Frankrig spiser jeg minimum en hver anden dag, det hører sig ligesom bare til. 

Vi mødtes i køkkenet og blev enige om at vi skulle lave dem med mit favoritfyld; espressocreme. Det blev den nemme udgave lavet med creme fra pose blandet op med frysetørret espresso, for det må man godt. Når det kommer til at lave sager i køkkenet så skal man lave det man gider selv, og røre en creme fra pose hvis du ikke orker andet. Hvis du orker at lave en kagecreme selv, så gør det og bland frysetørret espresso i cremen.

Indgredienser (18 stk)

Eclairs
2,25 dl. vand
50 g. smør
Et nip salt
1 spsk. sukker
75 g. hvedemel
2-3 æg

Creme
1 pose Tørsleff kagecreme
4 dl. sødmælk
2 spsk frysetørret espresso

Glasur
1,5 dl. flormelis
1 spsk. frysetørret espresso
3 spsk. vand

Fremgangsmåde

Eclairs

Varm ovnen op til 200 grader varmluft.

Alle ingredienser skal have stuetemperatur (på nær smørret). Hvis æggene ikke er det kan du lægge dem i varmt vand i 5 minutter.

Kog vandet op med smør, sukker og salt i en gryde med låg og lad smørret smelte.

tag gryden af varmen, hæld alt melet i, sæt gryden over varmen igen, og rør med en træske i ca. 1 minut til dejen slipper grydens sider og er blank. tag gryden af varmen.

Tilsæt 1 æg og pisk med en håndmikser til dejen er jævn. Pisk næste æg i, igen til dejen er jævn. Rør det sidste æg sammen og tilsæt det, under piskning, indtil dejen har en konsistens der kan formes men ikke flyder ud.

Hæld dejen i en sprøjtepose med en glat tyl str. 14 mm. og sprøjt dejen på en bageplade i pølser af ca. 7 cm.

Sigt evt. lidt flormelis over dine eclairs inden de bages i ca. 10-13 minutter til de er gyldne og puffede op. Du må ikke åbne ovnen før de er færdigbagte, ellers falder de sammen.

Afkøles på rist til de er helt kolde.

 

Creme

Rør cremen med sødmælk og espressopulver til den er jævn og alt kaffen er opløst.

Stil på køl i 15 min.

Tag ud og pisk til den er glat, fyld i en sprøjtepose med en berliner-tyl

Fyld dine eclairs op med cremen. Hvis du ikke har den smarte berliner-tyl så skær et hul i dine eclairs og fyld dem igennem dette.

 

Glasur

Kog vandet og bland kaffen heri.

Bland den stærke kaffe i flormelissen til den har den rette konsistens og dyp nu dine eclairs heri.

Nydes kolde og opbevares på køl i max 1 døgn. (dejen kan dog sprøjtes ud og fryses i små pølser, og den færdigbagte dej kan opbevares uden fyld i 4 dage.

2 tanker om “ECLAIRS”

  1. Hej Jesper.
    Nu har jeg for første gang forsøgt mig med eclairs, med succes. Du skriver jeg kan opbevare de færdigbagte eclairs uden fyld i op til fire dage, men synes at de blev bløde allerede efter en dags tid (uden fyld). Er det meningen af de skal være bløde, eller skal skallen af eclairen ligesom være sprød? ?

    På forhånd tak fordi du gider svare ?
    Hilsen Signe

    1. Hej Signe, de bliver bløde efter bagningen. Det gør slet ikke noget efter min smag, men hvis du vil ha dem sprøde igen så rist dem på brødristeren eller i en ovn, så får de sprød skal. God weekend, Jesper

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.