DER SKAL VARME I BAGESKOLEN

Vores skole har en gymnastiksal, og det er i dette rum at vi skal lave bageskole. Før i tiden var gymnastiksalen varmet op af to gamle støbejernsradiatorer, og derfor har rummet ikke kunne holdes særligt varmt. Det er fint nok når man skal bevæge sig og klatre i ribber, men når vi skal bage og hygge os er det altså ikke nok til at holde varmen i kroppen. Så noget har vi måtte gøre.

Udover at det store rum skal varmes op, er der også den udfordring at det ikke er hver dag at der skal være aktiviteter derude. Derfor har vi valgt at få sat en varmepumpe op. Nærmere bestemt en luft til luft varmepumpe der både kan køle og varme. På den måde er det nemt at styre varmen, og skrue op når vi har brug for det. Som ekstra bonus kan den også køle hvis vi skulle få en hedebølge igen.

Og så er der det med økonomien i sådan en varmepumpe. For generelt er varmepumper enormt gode til at omdanne den el den forbruger til energi på en effektiv måde, og den vi har valgt er i særklasse god til netop det. Vi sætter Panasonic model HZ25UKE op, og den laver faktisk 5,38 gange så meget varmeenergi som den forbruger i strøm. Det er godt for miljøet og for vores økonomi. Og så er det bare smartere og billigere end at skulle sætte et ret stort antal radiatorer op og koble dem til vores pillefyr.

Lige nu er bageskolen iskold, og jeg venter spændt på at installatøren kommer med varmepumpen og sætter varmen til. Indtil da har vi trøjer, sko og de uldne sokker på når vi er derude for at arbejde. Så snart den er sat op og der er varme på tester jeg hvordan den virker i praksis. For hvordan styrer man den, og hvor lang tid tager det at ændre temperaturen i sådan et rum? Imens vi fryser kan du deltage i konkurrencen om selv samme Panasonic varmepumpe, og du kan også beregne hvad du kan spare ved at skifte til sådan en fætter. Det gør du altsammen lige her. Jeg glæder mig i hvert fald helt vildt, for det betyder at jeg er et skridt nærmere på at åbne bageskolen.

11 tanker om “DER SKAL VARME I BAGESKOLEN”

 1. Min mand har i mange, mange talt og drømt om en varmepumpe i vores enderækkehus – det kunne være FANTASTISK at overraske ham med, hvis vi vandt ?

  Jeg er VILD med at følge jeres process med skolehuset – I gør det så godt Jesper ?

 2. Sådan en pumpe er jo genial!
  Min søster bor med min lille niece i et gammelt hus på landet. Sådan en varmepumpe ville virkelig kunne gøre Lykke og sprede varme i deres lille bondehus ❤️ ?‍???

 3. Jeg er flyttet i en gammel bolig med skyhøjt varme forbrug ? det ville være så super fedt at vinde en varmepumpe til mig og mine tre unger så vi kan holde varmen ☃️❄️
  Jeres skolehus er det fedeste projekt ????
  Held og lykke til jer

 4. Elsker at følge med på jeres Instagram og i jeres fede projekt med skolehuset. I gør det mega godt ??. Det bliver så lækkert. Jeg ville elske at kunne overraske min mand med sådan en varmepumpe. Han har drømt om en i flere år ?????????????

 5. Vi er nogle veninder der glæder os meget til jeres bageskole ?? jeg kunne godt bruge en varme pumpe i sommerhuset

 6. Jeg drømmer om at få en varmepumpe i mit skønne gamle, men kolde sommerhus – tanken om at kunne bruge mit elskede sted hele året rundt ville være en drøm der gik i opfyldelse ❤️

 7. Vi er ligesom jer igang med at renovere et helt hus og da pengene er små ville det være så rart at vinde sådan en pumpe. Så krydser bare fingre og tæer ????

 8. Jeg ville enormt gerne vinde præcist den varmepumpe. Min søn har den i sit hus og jeg ønsker mig den til vores garage….som også er familiens festsal.

 9. Hvem vil ikke gerne spare på varmeregningen – så den vil vi da vildt gerne vinde. Normalt spare vi ved at bruge brændeovnen, men min mand kan ikke blive ved med at holde til at fælde og kløve træ, og skal vi købe brænde der er klar til at fyre med – ja så sparer man ikke meget.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.