DAIM CHEESECAKE

DAIM CHEESECAKE

Hvis du også kender nogen der er helt vild med daim, så er dette den helt rigtige kage at forkæle dem med. Det er en cheesecake fyldt med knasende daim og pyntet med karamel og mælkechokolade, og så er den ret nem at lave! Du kan lave så meget af pynten du har lyst og tid til, kagen smager ligeså godt kun med karameldrip…

Indgredienser (8 pers)

Bund

125 g digestive kiks
75 g smør

Ostemousse

110 g daim
200 g flødeost
50 g flormelis
2,5 bl husblas
1,75 dl fløde

Pynt

Karameldrip
1 dl sukker
2 dl fløde

Ganache
1 dl fløde
1 dl mælkechokoladeknapper

Chokoladepynt
100 g mælkechokolade

1 daimbar til pynt

Fremgangsmåde

Gør en 14 cm ringform klar og sæt et stykke kageplast i kanten af den og placer den på det fad du vil servere den på.

Bund
Smelt smørret og knus kiksene i en pose med en kagerulle. Når smørret er smeltet blander du det med kiksene og hælder blandingen i formen og pres det jævnt ud så hele formens bund er dækket.

Ostemousse
Hak daim og sæt husblas i blød. Pisk fløden let og pisk flødeost og flormelis sammen. Rør daim i ostemassen. Smelt husblassen i microovnen eller i en lille gryde og rør et par skefulde af flødeskummet i husblassen. Vend det straks i ostemassen og vend derefter resten af flødeskummet i massen. Hæld over i formen ovenpå kikselaget og jævn det ud. Giv kagen et par slag i bordpladen så eventuelle bobler forsvinder. Sæt nu kagen på køl (eller frys hvis du har travlt) til kagen er fast.

Ganache
Varm fløden op til det næsten koger og hæld det over chokoladen i en lille skål. Rør rundt med en ske til massen er glat og chokoladen er smeltet. Hæld i en frysepose og læg det fladt på køl til det er helt koldt. Når massen er kølet helt ned piskes den op til fast skum og hældes på en sprøjtepose med en flot tyl.

Karameldrip
Sukkeret smeltes på en pande til det har en flot gylden farve og ikke lugter brændt (hvis det lugter brændt så skal du starte forfra). Når sukkeret er karamelliseret hælder du den kolde fløde over karamellen. Nu bruser det op og ser dårligt ud, men bevar roen og lad det stå på varmen! Om lidt samler det sig og bliver en lækker flødekaramel. Når klumperne er forsvundet er karamellen færdig og den hældes gennem en lille sigte i en skål. Køl den ned til stuetemperatur.

Chokoladepynt
Jeg tempererer chokolade i en microovn, det er sindssygt nemt når man lige har øvet sig en smule. Kast dig ud i det, og snart er du en mester! Du skal bruge en microovn, en lille skål, et termometer, en palet, en spatel og en chokoladeform (jeg brugte halvkugler på 3 cm dia.)
hæld chokoladen i skålen, og sæt i ovnen i 30 sek på fuld hammer. Rør rundt og giv det 20 sek. Rør igen rundt og giv det 20 sek. Nu skal du give chokoladen 10 sek mellem hver gang du rører rundt indtil chokolden smelter og rammer (præcis) 30 grader. Når chokoladen når 30 grader er den klar (men hvis den går over 30 grader er det forfra). Hæld chokoladen i formen og bank den på siderne, hæld overskydende chokolade ud og bank den med bunden i vejret. skrab overskydende chokolade af formen med paletkniven og sæt den til side for at hærde. Når chokoladen er hærdet kan du forsigtigt slå den ud af formen og så har du en flot blank chokolade, klar til at komme på kagen.

Samling af kagen
Tag kagen ud af køl. hæld karamellen på toppen og lad den dryppe ned over kanterne. Sæt små dutter af ganachen, chokoladen og stykker af daim på toppen og så er den klar til servering. (kagen kan sagtens stå på køl efter den er pyntet)

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.