CLAUS HAR LAGT KOEN PÅ IS

For halvandet års tid siden mødte jeg en passioneret og isglad mand i Herning. Vi var begge til Food Expo, ham som udstiller og mig som madøre. Han talte med store ord om sin is og så delte han smagsprøver ud der blæste mig omkuld. Claus holder til i Thy, ikke langt fra min fødeby Holstebro. Og udover vores geografiske fællesskab synes vi begge at det søde køkken er verdens sjoveste legeplads. Siden har vi flere gange mødtes og hver gang har han overrasket med en ny variant af sin plantebaserede is, og for godt en uge siden fik jeg endeligt tid til at besøge ham i Thisted.

I et industrikvarter i Thisted bød Claus og hans tre børn os velkommen til deres mejeri. Det var lørdag, så de legede og spiste is imens vi besøgte deres fabrik. Eller fabrik er nok så meget sagt, men når Claus har travlt kan han altså lave 8.000 bøtter is på en dag! Det er altså vildt. Og at høre ham tale om sin lille is-baby er fuldstændigt forrygende. Han er så passioneret omkring is og smag og teknik. Og det er nok det der gør at vi kunne bruge 2,5 timer i hinandens selskab hvor snakken gik fra start til slut. 

Da jeg første gang mødte Claus lavede mejeriet både flødeis og plantebaseret is. Men da vi besøgte ham havde han netop kørt sin sidste portion flødebaseret igennem maskinerne. Nu vil han lægge koen på is. Det der havde startet som et lille sideprojekt havde nu overtaget hele hans virksomhed. For Claus han kan altså noget med is der er lavet på plantedrik. Noget ret vildt. Han kan få det til at smage ligeså fyldigt, fantastisk og med den helt rigtige konsistens. Det har han både vundet priser og masser af bestillinger på. 

Og jeg glæder mig til at følge med i hans succes. For det her er kun begyndelsen for ham, er jeg sikker på. Han har allerede sin første ordre på is til Australien. Tænk engang at hans is der bliver lavet i Thy skal fragtes til den anden side af jorden og spise i den bagende sol når deres sæson starter i november! 

Da jeg smagte hans is første gang på en messe i Herning havde jeg aldrig gættet at den skulle ende i fryserne hos de fleste supermarkeder, og da sket ikke at den skulle fragtes til den anden side af jorden. Men Claus minder mig om at succes handler om passion, hårdt arbejde og et godt produkt. Og jeg er helt vild med at han gider at dele sin historie med mig.

Du kan se meget mere om Claus og hans mejeri her.

1 tanke om “CLAUS HAR LAGT KOEN PÅ IS”

  1. I was recommended this blog by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my problem. You’re wonderful! Thanks!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.