Når du skal lave en kage som næsten alle kan li, så er cheesecake altså et ret godt bud. Og især i denne udgave der er børnevenlig men alligevel syrlig nok til at vi voksne også synes den smager dejligt. Cheesecake er ret nemt at lave, og er en mega god kage at lave hvis du ikke er den mest rutinerede bager endnu. Den skal nemlig slet ikke bages! God bagning…
Ingredienser (8-10 pers)
Rabarberkompot:
200 g frosne rabarber
100 g rørsukker
3 spsk vand
1 tsk Nonoxal
Bund:
250 g digestive kiks
150 g smør
Ostemasse:
300 g flødeost
75 g flormelis
3 bl husblas
2,5 dl fløde
Hindbærgelé:
3 bl husblas
300 g hindbær
3 dl vand
7 spsk sukker
Saft af 1 citron
Evt. friske hindbær til pynt.
Sådan gør du
Hindbærgelé
Sæt husblas i blød i koldt vand. Kog bær, vand, sukker og citronsaft til bærrene falder fra hinanden og er møre. Sigt det over i en skål. Tag det skum væk der evt. har samlet sig ovenpå din saft. Dette gøre med en ske eller hulske. Vrid husblassen og opløs det i den varme saft. Hæld det over din kolde kage og lad den sætte sig på køl.
Server kagen kold, men tage den ud af køleskabet 30 min før servering. Hvis du laver den og fryser den ned så tag den ud af fryseren ca. 4 timer før servering og lad den tø op ved stuetemperatur. Hvis du vil tø den op i køleskabet så tag den ud af fryseren dagen før servering.

Er din form kun 14 cm i diameter, eller har jeg misforstået noget?
Nej, en 18 cm form 🙂
Åh ville så gerne have et billede af snittet, næsten det vigtigste ???
Det må blive næste gang 🙂
Nonoxal? Vil du ikke lige forklare hvorfor ?
Jo, det tager syren i rabarber som der er ret meget af. Det er det der kan føles lidt sært på tænderne når man spiser dem rå. Det kan vist også give lidt ondt i maven med alt den syre.
Skøn opskrift ?
Men undrer mig lidt over komposten der skal spredes ud (dårlig fredags humor ??)
God weekend og tak for lækre opskrifter ✌️
Well I sincerely enjoyed reading it. This subject provided by you is very constructive for correct planning.