CHEESECAKE MED RABARBER & HINDBÆR

Når du skal lave en kage som næsten alle kan li, så er cheesecake altså et ret godt bud. Og især i denne udgave der er børnevenlig men alligevel syrlig nok til at vi voksne også synes den smager dejligt. Cheesecake er ret nemt at lave, og er en mega god kage at lave hvis du ikke er den mest rutinerede bager endnu. Den skal nemlig slet ikke bages! God bagning…

Ingredienser (8-10 pers)

Rabarberkompot:
200 g frosne rabarber
100 g rørsukker
3 spsk vand
1 tsk Nonoxal

Bund:
250 g digestive kiks
150 g smør

Ostemasse:
300 g flødeost
75 g flormelis
3 bl husblas
2,5 dl fløde

Hindbærgelé:
3 bl husblas
300 g hindbær
3 dl vand
7 spsk sukker
Saft af 1 citron

Evt. friske hindbær til pynt.

Sådan gør du
Rabarberkompot Kog rabarber, sukker og vand til rabarberne er møre. Tilsæt derefter Nonoxal og rør rundt. Lad det nu køle af, evt. i en frysepose hvor du kan flade komposten ud. Bund Gør en 18 cm ringform klar og sæt et stykke kageplast i kanten af den og placer den på det fad du vil servere den på. Smelt smørret og knus kiksene i en pose med en kagerulle. Når smørret er smeltet blander du det med kiksene og hælder blandingen i formen. Pres det jævnt ud så hele formens bund er dækket, og lad det gerne dække en del af kanten også. Ostemasse Sæt husblas i blød. Pisk fløden let. Pisk flødeost og flormelis sammen i en skål. Smelt husblassen i microovnen eller i en lille gryde og rør et par skefulde af flødeskummet i husblassen. Vend det straks i ostemassen og vend derefter resten af flødeskummet i massen. Hæld nu skiftevis ostemasse og rabarberkompot ned i formen. Fordel kompotten med et grillspyd eller en kniv så der er kompot i fine “floder” i kagen. Jævn massen ud med en palet. Hvis du har friske hindbær så sæt dem ovenpå ostemassen. Sæt nu kagen på køl (eller frys hvis du har travlt) til kagen er fast.

Hindbærgelé
Sæt husblas i blød i koldt vand. Kog bær, vand, sukker og citronsaft til bærrene falder fra hinanden og er møre. Sigt det over i en skål. Tag det skum væk der evt. har samlet sig ovenpå din saft. Dette gøre med en ske eller hulske. Vrid husblassen og opløs det i den varme saft. Hæld det over din kolde kage og lad den sætte sig på køl.

Server kagen kold, men tage den ud af køleskabet 30 min før servering. Hvis du laver den og fryser den ned så tag den ud af fryseren ca. 4 timer før servering og lad den tø op ved stuetemperatur. Hvis du vil tø den op i køleskabet så tag den ud af fryseren dagen før servering.

8 tanker om “CHEESECAKE MED RABARBER & HINDBÆR”

    1. Jo, det tager syren i rabarber som der er ret meget af. Det er det der kan føles lidt sært på tænderne når man spiser dem rå. Det kan vist også give lidt ondt i maven med alt den syre.

  1. Skøn opskrift 😍
    Men undrer mig lidt over komposten der skal spredes ud (dårlig fredags humor 😂🙈)
    God weekend og tak for lækre opskrifter ✌️

Skriv et svar