BROWNIE MED MARENGS

BROWNIE MED MARENGS

Andrea gav mig engang opskriften på denne kage. Hun kaldte den “Verdens Bedste Brownie” og det fik hun helt ret i. Det er samme kage som var bunden i de kager Andrea, Kirsten og jeg lavede til Herning Centret i foråret. Den er svampet, lækker og er god at fryse ned. 

Indgredienser

Bund ca. 20 cm springform

165 g. smør
100 g. mørk 55 % chokolade

120 g. brun farin
30 g. revet æble
25 g. revet marcipan

75 g. æggeblomme
35 g. flormelis

90 g. hvedemel
15 g. kakaopulver
1,5 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
60 g. grofthakkede valnøddekerner

90 g. æggehvider
60 g. flormelis

Marengs

75 g. æggehvider
65 g. flormelis

Fremgangsmåde

Bunden

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Hak chokoladen groft. Smelt smørret, og smelt derefter chokoladen i smørret.

Rør farin, revet æble og marcipan i chokoladen med et piskeris.

Rør æggeblommer og flormelis i lidt ad gangen.

Pisk æggehvider og flormelis til en sej, hvid og luftig masse og stil den klar til senere.

Bland de tørre indgredienser sammen, og rør i chokoladen lidt ad gangen.

Vend nu den piskede marengs i massen til den lige akkurat har samlet sig og er ensartet.

Spænd bagepapir i bunden af din springform (20-30 cm.) og smør siderne med fedtstof.

Bag din brownie midt i ovnen i 30-40 min. til den netop er bagt. Brug en lille kniv til at tjekke med. Når dejen ikke hænger fast på den rene kniv er den klar.

Afkøl kagen før servering.

 

Marengs

Pisk æggehviderne til de er hvide og luftige og pisk derefter flormelissen i til massen er blank og sej.

Jeg lavede mit marengsmønster med en Saint Honoré tylle i 25 mm. og brændte den derefter let med en bunsenbrænder.

Pynt af med bær og evt. stykker af en god plade chokolade.

2 tanker om “BROWNIE MED MARENGS”

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.