BROMBÆRROULADE

BROMBÆRROULADE

For tiden bugner naturen af lækre bær, og i det hele taget tager vi hul på en sæson fyldt med lækre råvarer der er lige til at plukke og nyde, sylte, tørre og gemme. I kampen for at nå at bruge alle de lækre bær har jeg lavet denne lækre roulade som ikke bare kan fyldes med brombær, men med alle bær du lige har ved hånden, fryseren, haven eller krattet.

Indgredienser (1 roulade)

Bund

4 æg
2 dl sukker
1 dl mel
1 del kartoffelmel
1 tsk bagepulver

Fyld

200 g blødt smør
1 appelsin
300 g flormelis
150 g brombær

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader

Pisk æg og sukker sammen med en håndmixer over vandbad til det er helt lyst og stabilt. Vandbadet skal være varmt men ikke koge.

Sigt de tørre ingredienser ned i æggemassen og fold det i.

Spred dejen ud på et ark bagepapir på plade og bag i 6-8 minutter til dejen er gylden og ikke falder sammen af berøring.

Drys sukker på et stykke bagepapir og vend den bagte bund ud herpå. Fjerne bagepapiret der nu vender opad og rul bunden til en spiral. Pak den rullede bund ind i et fugtigt viskestykke og lad den køle af.

Drys 2 spsk flormelis over brombærrene og vend det godt rundt til sukkeret er opløst. De skal nu stå og råmarinere til fyldet er klar.

Pisk smør med resten af flormelissen indtil massen er luftig og lys. Riv appelsinskallen på et fint rivejern og pres saften ned i din smørcreme. Pisk det ud i cremen.

Rul nu din rouladebund ud og smør smørcremen ud på hele bunden undtagen de yderste 3 cm på den en side. Spred de råsyltede brombær ud over cremen.

Du skal nu rulle din roulade sammen. Rul fra den ene side og over mod den side hvor du har undladt at smøre cremen.

Rouladen kan spises med det samme, køles ned eller fryses. Evt kan du pynte rouladen med en smule smeltet mørk chokolade.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.