BROMBÆRMUFFINS

BROMBÆRMUFFINS

Hvis du ligesom jeg elsker at gå ud og sanke i naturen så ved du sikkert at brombærrene er modne og mange lige nu. Faktisk så mange at jeg ikke kan huske at have set så fyldte brombærkrat før. I går plukkede jeg små 5 kg. og i dag har jeg brugt hele dagen på at stå i køkkenet for at eksperimentere med brombær. Den første opskrift jeg vil dele er disse brombærmuffins med skum på toppen. De er perfekte til fryseren og enormt nemme at røre sammen. Hvis du undlader skummet er de enormt gode til morgenbordet da sukkerindholdet er enormt lavt og de er fyldt med havregryn.

Indgredienser (15 stk)

Muffins
250 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
100 g. havregryn
0,5 tsk. salt
50 g. sukker
50 g. smeltet smør
1 æg
2,5 dl. sødmælk
1 dl. vand
250 g. brombær

Skum
100 g. hvid chokolade
150 g. brombær
75 g. sukker
4 bl. husblas
2,5 dl fløde

Derudover: brombær til prynt.

Fremgangsmåde

Muffins

Varm ovnen op til 200 grader varmluft.

Sigt hvedemel og bagepulver, bland med havregryn, salt og sukker.

Bland de øvrige våde ingredienser i og tilfør til sidst brombærrene. De må gerne røres godt i, så de moses en smule ud i dejen.

Fordel dejen i 15 muffinsforme og bag i ca. 20 min. og afkøl helt.

Skum

Læg husblassen i blød i koldt vand.

Hak den hvide chokolade og hæld den i en skål.

Kog brombær og sukker op og opløs husblassen i det. 

Hæld det over chokoladen og blend det med en stavblender til det er ensartet. Lad det afkøle til ca. 30 grader.

Pisk fløden til skum og vend den i det afkølede brombær.

Pynt dine muffins med en klat skum og så mange brombær du kan stable på dem!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.