BANANKAGE MED MOUSSE

BANANKAGE MED MOUSSE

Jeg lavede denne kage til min ven Johans studenterfest, da den er perfekt til festlige lejligheder. Den er sprængfyldt med masser af smag af hindbær, banan og chokolade, og så er der nok til ca. 18 personer så du kan invitere masser af gæster. 

Indgredienser (18 pers.)

Bund

150 g. smør
225 g. æg
225 g. sukker
185 g. hvedemel
2 tsk. vaniljepulver
3 tsk. bagepulver
5 spsk. kakaonips
270 g. modne bananer (vægt er uden skræl)

Chokolademousse

100 g. mørk chokolade
200 g. mælkechokolade
6 dl. fløde
4 bl. husblas

Hindbærmousse

675 g. hindbær
0,25 dl. vand
Saft og fintrevet skal af en citron
3 dl rørsukker
1 liter fløde
15 bl. husblas

Fremgangsmåde

Bund

Sæt ovnen til 175 graders over- og undervarme.

Smelt smør og sæt det til afkøling.

Pisk æg, sukker og vaniljepulver til en luftig æggesnaps.

Bland mel, kakaonips og bagepulver og vend det i æggesnapsen.

Mos bananerne og vend dem i massen sammen med smørret.

For en springform på 24-25 cm. med bagepapir i bunden og smør siderne med fedtstof.

Hæld dejen i formen og bag midt i ovnen i ca. 40 min. til den er bagt. Tjek om kagen er bagt ved at stikke en tynd kniv i midten af den; hvis der ikke hænger dej på kniven er den gennembagt. Afkøl derefter kagen helt.

Klargør en 28 cm. kagering ved at lægge husholdningsfolie under bunden og kageplast rundt i indersiden. Heri skal du støbe kagen.

Læg den afkølede kage i midten af den klargjorte kagering.

Chokolademousse

Sæt husblas i blød.

Hak chokoladen og hæld den i en skål.

Varm 3 dl. af fløden op til lige før det koger, smelt husblassen heri (vrid den for vand inden), og hæld den varme fløde over chokoladen. Rør i chokoladen til den er smeltet helt ud og farven er ensartet.

Pisk de resterende 3 dl. fløde til meget let skum og vend den forsigtigt ad 3 omgange i den nu lune chokolade (ca. 35 grader).

Hæld chokolademoussen over bunden i din kagering og sæt på frys.

Hindbærmousse

Læg husblassen i blød i koldt vand.

Kog Hindbær, vand, citronsaft, citronskal og rørsukker i en gryde til hindbærrene er møre. Blend så bærrene med en stavblender og smelt husblassen i grøden (husk at vride husblassen for vand). Afkøl grøden til ca. 37 grader.

Pisk fløden til en let skum og fold den i den lune grød af ca. 3 omgange. Så snart moussen er ensartet hældes den over chokolademoussen i kageringen og sættes på frys til kagen er frossen. Hvis du vil pynte kagen med halvkugler af mousse hælder du lidt af hindbærmoussen i 2-5 halvkugleforme i silikone og fryser dem ned.

Chokoladedryp

Hak chokoladen fint og hæld den i en skål.

Kog fløden op og tag den straks af varmen. Hæld fløden over chokoladen og rør til den er ensartet.

Hæld chokoladen i en sprøjtepose eller en lille flaske.

For at skabe en drypeffekt tager du den frosne kage ud af fryseren, tager den ud af kageringen og fjerner kageplasten.

Derefter hælder du chokoladen udover den frosne kage, helt til kanten men ikke udover.

Tag så og sæt små klatter af chokoladen rundt på kanten så de lige nøjagtigt falder udover. Nogle steder mere for længere dryp, andre steder mindre så du får et naturligt udseende. Hvis de falder for hurtigt ned er din chokolade for varm, hvis de ikke falder ned ad kagens sider er den for kold.

Ovenpå chokoladelaget placerer du dine frosne halvkugler af mousse og lidt hindbær som du kan fylde med overskydende chokoladedryp.

Lad kagen tø op og server.

1 tanke om “BANANKAGE MED MOUSSE”

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.