BALANCEN MELLEM VOKSENUGER OG BØRNEUGER

Hveranden uge har vi Augusta hjemme, og hveranden uge er det bare os to voksne der huserer i skolehuset. Det giver plads til en masse frihed, savn, glæde og bekymring. Et scenarie du sikkert kan genkende fra dit eget eller bekendtes liv. Hos os betyder det at hveranden uge kører med fuld struktur og faste spisetider. Og her er det altså med at holde tungen lige i munden. For vores 6-årige siger altså at hun “nogle gange er lidt vegetar” meget moderne af hende og lidt udfordrende for os. Ikke det med at lave mad uden kød, men det med at det er nogle gange. For hvornår er det?
Når vi så kun er de voksne hjemme kører den fuld smadder på ingen rutine, masser af renovering og mad når det lige passer. Og her vil vi gerne ha et spark i smagsløgene og stimuleres kulinarisk. Det er mig der står for madlavningen herhjemme. Altså med mindre jeg ikke er hjemme, men ellers. Har lovet Johanne at hun ikke skal lave mad, for hun synes ikke at det er sjovt. Og så skal man lade være. Så er det heldigt at jeg elsker at lave mad!
Børnetallerken vs. voksentallerken. Samme ret, men helt forskellig måde at anrette på..

Vi skal jo prøve at finde en eller anden form for balancen, for vores lille familie er stadig ny. Vi har boet sammen i 3 måneders tid og lærer stadig hinandens vaner og præferencer. Og jeg har især skulle lære det med at lave mad til børn. De kan bare godt li selv at blande tingene og ikke have for meget der er kogt sammen. I hvertfald hos os. Og så det der med ikke at have kød som central rolle altid. Vi har testet Måltidskasserne fra Årstiderne. Dem har vi begge prøvet før, men aldrig sammen. Jeg har selv haft Den Veganske Måltidskasse for 1 person (mega god kasse!) og Johanne har elsket 10 minutterskassen. I forvejen køber vi primært økologisk, så Årstidernes koncept passer ret godt ind i vores hverdag.

Vi fandt hurtigt ud af at læse menuerne for de forskellige Måltidskasser og shoppe alt efter hvilken menu vi bedst kunne tænke os. Det er ret praktisk at vi altid kan se en uge fremad og så vælge ud fra det. I de uger Augusta var her har vi haft BørneVegetar og BørnefamilieKassen og når vi bare har været de voksne har vi haft VerdensKassen og Den Veganske Måltidskasse.
Her er indholdet fra en kasserne i BørneVegetar. Der er mad til 3 personer i tre dage.

Her under renovering af huset, udpakning af flyttekasser og alt det nye der sker har det været en kæmpe hjælp at der 3-4 dage om ugen har været valgt på forhånd hvad vi skal spise. Og retterne har smagt godt. Især dem til børn har ramt plet. Augusta elsker at få læst dagens menu op og accepterer ligesom at så er det dagens ret. Du kan jo ikke diskutere med et papir og en kok på et billede. Jeg har ændret lidt engang imellem og skilt nogle af tingene ad så der ikke var for meget blandet og vi bare selv kunne blande det på tallerkenen. Det har fungeret helt vildt godt. VerdensKassen smagte også mega godt, mens er var lige lidt for lidt mad i dem til os. Måske spiser vi bare meget? Den Veganske Måltidskasse har også været god, men Johanne er nok ikke den fødte veganer. Hun savner kød, æg og mejeri. Så passede BørneVegetar bedre ind i vores vaner.

Vi kommer til at fortsætte med kasserne, i hvert fald i de uger Augusta er her. Det er så praktisk at det står på trappen mandag morgen og ret nemt at gå til. Især når vi bor på landet. Det gør bare ugerne med barn mindre hektiske, og så er der tid til at lege i stedet for at købe ind om eftermiddagen.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.