BAGVÆRK TIL SKOVTUREN

Sammen med Rosendahl har jeg udviklet opskrifter til din skovtur så du hurtigt kan tage beslutningen om at rykke frokosten ud i naturen når septembersolen indimellem kigger frem på himlen. Og hvis du mangler et stel at tage med på turen der både kan tåle en masse, genbruges og ser smukt ud; så kan jeg varmt anbefale Grand Cru Take i bambusmelaminkomposit. Opskrifter på pølsehorn, pirogger og minitærter står nedenfor og de er alle velegnet til at fryse efter bagning og kan tø op i køleskab eller på køkkenbord. Jeg brugte en rest chili con carne til piroggerne og lidt gulerod, squash og broccoli til tærterne og kyllingepølser til pølsehornene, men brug hvad du har i køleskabet. God skovtur til dig!

Dej til 20 pølsehorn og 10 pirogger​

25 g gær
2,5 dl vand
75 g saltet smør blødt
0,5 dl rapsolie
12 g salt
6 g sukker
1 æg
550 g stenformalet hvedemel

20 små pølser på ca. 5 cm
1 lille rest kødsovs

1 æg til pensling

Varm vandet op til det er håndvarmt og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker og olie og ælt melet ned i væsken. Slå ægget i dejen og ælt videre i ca. 10 minutter til den er smidig og glat. Ælt nu smørret i lidt ad gangen til dejen er blank og har optaget alt smørret. Lad dejen hæve overdækket i ca. 30 min til den har dobbelt størrelse. Slå derefter dejen ned og rul den ud til ca. 7 mm tykkelse. Skær dejen ud til 20 rektangler der måler 5 x 10 cm og 10 cirkler med med en diameter på 10 cm. Rul rektanglerne om pølserne og stil tildækket til hævning. Placer en tsk. kødsovs midt på cirklerne og fold dem så sammen. Luk kanten med tryk fra tænderne på en gaffel. Stil til hævning tildækket med pølserne i ca. 40 min. Pensl så med æg.

Bages i 12 minutter ved 190 graders varmluft

Tærtedej 12 stk

200 g stenformalet hvedemel
0,5 tsk salt
100 g koldt saltet smør
1 æg
2 spsk vand

1/2 dl mælk
1 dl hytteost
3 æg
1,5 tsk salt
Peber

Lidt grønt og evt. kød til fyld.
(Jeg brugt 1 gulerod, 1/4 broccoli og 1/4 squash til mine 12 tærter)

Kør mel, smør og salt i en foodprocessor til smørret er smuldret (kan også gøres i hånden). Tilsæt æg og vand og kør til dejen er samlet. Pak dejen ind i folie og stil på køl i 20 min. Skær dit fyld ud i tern af 10,5 x 0,5 cm. Bland mælk, hytteost, æg, salt og peber med en gaffel og hæld på en kande. Rul dejen ud og skær cirkler med en  diameter på ca. 10 cm. Pres dem forsigtigt i muffinsforme af metal med slip-let behandling. Hæld dit fyld i tern i, og hæld så det flydende fyld over.

Bages i 22 minutter ved 190 graders varmluft

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.