AMAGERKAGE

AMAGERKAGE

Amager Centret holdte fødselsdag, og i den forbindelse skulle de selvfølgeligt bruge en fødselsdagskage. Vi blev enige om at kagen skulle være lavet specielt til Amager med input fra centrets gæster. Efter en masse gode ideer til smag og udseende endte jeg med en kage der skulle indeholde: Holland, Amager Fælled, Amagermaden og beton. Og hvordan ser en kage så ud der indeholder alt dette? Og hvordan smager den? I mit univers blev det en kage med rugbrødsbund (amagermad), chokolademousse (Holland), havtornmousse (Amager Fælled) og pynt af chokolade der ligner beton. Bag din egen Amagerkage med opskriften her, den smager også godt selvom du ikke er på øen 😉

Indgredienser (12 pers)

Rugbrødsbund

3 æg
75 g sukker
100 g rugbrød uden kerner
1,5 spsk kakao
1 spsk kartoffelmel
1 tsk bagepulver
30 g hasselnødder

Chokolademousse

200 g chokolade 57,5 %
20 g sukker
50 g æggeblomme
1 dl sødmælk
4 dl piskefløde
5,5 bl husblas

Havtornmousse

500 g havtorn
200 g sukker
1 tsk vaniliepulver
6 dl piskefløde
9 bl husblas

Fremgangsmåde

Bunden

Varm ovnen op til 180 grader.

Del æggene i hvider og blommer og pisk hviderne stive og derefter blommerne og sukker hvide.

Hak hasselnødder og rugbrød fint (evt. i foodprocessor)

Bland nødder, rugbrød, bagepulver, kakao og kartoffelpulver til æggeblommer og sukker.

Vend hviderne i dejen ad 3 omgange.

Smør en 22 cm springform og læg bagepapir i bunden og fyld dejen heri. Jævn dejen ud i formen og bag i 20-30 min.

Afkøles.

Stik derefter ud med en 20 cm kagering. sæt kagefolie i kanten af denne 20 cm kagering og læg bunden nederst.

 

Chokolademousse

Hak chokoladen fint, og læg husblas i blød.

Rør sukker og æggeblommer sammen i en skål.

Kog mælk og 0,5 dl fløde op og hæld det over æg og sukker imens du pisker. Hæld det tilbage i gryden og varm op til 80 grader under omrøring. Vrid husblas for vand og lad det smelte.

Hæld den varme masse over chokoladen og rør et par gange til den er smeltet.

Pisk resten af fløden til en meget let skum.

Fold flødeskummen i chokoladen når den er ca. 38 grader varm. tilføj flødeskummet ad 3 omgange. Hæld derefter i kageringen ovenpå bunden og jævn det ud. Sæt på køl.

 

Havtornmousse

Sæt husblas i blød

Kog havtorn, sukker og vaniliepulver. Blend, sigt kerner fra og smag til med evt. ekstra sukker og smelt husblassen heri. Husk at vride husblassen for vand.

Lad havtorn afkøle til 37-38 grader.

Pisk fløden til en meget let skum og fold den i havtorn ad 3 omgange.

Hæld ovenpå chokolademoussen og lad den afkøle. Tag ud af køleskabet 30 min før servering.

8 tanker om “AMAGERKAGE”

  1. Er det bare mig, eller er der ikke to bunde i kagerne på billederne? Opskriften nævner kun én bund. Er det en fejl?

    Har du et hint til hvor man kan købe havtorn?

  2. You actually make it seem so easy together with your presentation however I find
    this matter to be really something which I think I would never understand.
    It seems too complicated and very broad for me.
    I’m taking a look ahead on your subsequent post, I will attempt to get the hold
    of it!

  3. Heya i’m for the primary time here. I came across this board and I
    to find It really helpful & it helped me out much.
    I am hoping to give something again and aid others like you aided me.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.